Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Like CNDB, 2017

Un performance estetic şi metaforic, care explorează identitatea Europei - Europium la Festivalul LIKE CNDB, 2017

februarie 2017
Cea mai cunoscută platformă de dans contemporan grecească, RootlessRoot, aduce la Bucureşti ultimul său proiect - spectacolul Europium. Evenimentul, organizat de Fundaţia Culturală Greacă şi Centrul Ceh, are loc miercuri, 15 martie 2017, de la ora 19:00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon.

Europium este rezultatul unor reflecţii pe marginea ideii de Europa şi a culturii europene. Deşi fondatorii companiei RootlessRoot provin din ţări diferite, Grecia şi Slovacia, în ciuda contrastelor, originile lor europene rămân comune şi se reflectă în demersul artistic exprimat pe scenă. Diversitatea devine astfel un cuvânt-cheie şi reflectă situaţia unei Europe aflate azi în căutarea unei identităţi. Titlul spectacolului, aşa cum mărturisesc artiştii, le-a fost inspirat de EU63 - Europium, "un element chimic fără un rol biologic semnificativ, care este instabil şi se descompune cu uşurinţă. Iar aceste trăsături ale lui", după părerea lor, "sunt grăitoare pentru situaţia din Europa zilelor noastre".

RootlessRoot este o platformă prin care cei doi creatori ai săi, Linda Kapetanea şi Josef Frucek, îşi exprimă viziunea artistică şi filosofia asupra mişcării, urmărind să dezvolte un limbaj corporal accesibil şi imaginativ, care să redea emoţia umană şi expresiile culturale.

Evenimentul este recomandat de Festivalul LIKE CNDB 2017, fiind organizat în parteneriat cu Teatrul Odeon, Centrul Naţional al Dansului şi Ambasada Republicii Cehe. Proiectul este iniţiat de Centrul Cultural "Onasis" din Atena şi de RootlessRoot, în colaborare cu Centrul de Dans JoJo-Oulu.

Biletele sunt disponibile la casa de bilete şi pe site-ul Teatrului Odeon: bilete.teatrul-odeon.ro. Preţul biletelor: 21,20 şi 12,72 lei.

Mai multe informaţii despre proiectul Europium pot fi găsite la rootlessroot.com/europium.
Facebook event aici: facebook.com.

Persoane de contact:
Claudiu Sfirschi-Lăudat, telefon: 0787787604, e-mail: fundatiaculturalagreaca@gmail.com;
Iulia Ţurcanu, telefon: 0724352927, e-mail: turcanu@czech.cz.

Sponsori: Antisel, Atlas Corporation, CytoGenomic, Dirent, Orphee Beinoglou-Orbit Romania, RENOMIA SRBA Insurance Broker, TPG.
Parteneri media: Agerpres, B-Critic, Happy TV, LiterNet, MKlasica Melos, Observator cultural, RFI România, Radio România Cultural, Scena9.

Toate articolele despre Festivalul Like CNDB, 2017

Statementul Festivalului LIKE CNDB, 2017, Vava Ştefănescu
 Festivalul LIKE CNDB 2017 - primul mare eveniment de dans contemporan al anului 2017, Comunicat de presă