România Liberă / octombrie 2005
Festivalul filmului britanic 2005
Două personalităţi ale culturii britanice, Sally Potter şi Sir Richard Eyre, sunt invitatele celei de-a X-a ediţii a Festivalului Filmului Britanic, ediţie ce se va desfăşura între 28 octombrie şi 4 noiembrie la Bucureşti, iar din 4 noiembrie pînă pe 24 noiembrie - şi la Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Sally Potter este la prima vizită în România, dar filmele ei au putut fi văzute în ediţii anterioare ale festivalului. Este cazul lui Orlando - unul dintre cele mai cunoscute filme ale sale, care va fi prezentat din nou, împreună cu The Man Who Cried (realizat împreună cu Taraful Haiducilor) - şi al lui Yes (prezentat la Festivalul de la Berlin din acest an). Sir Richard Eyre, reputat om de teatru, dar şi cineast, a mai venit la Bucureşti cu ocazia unei ediţii trecute a Festivalului Filmului European, cînd filmul său Iris a deschis festivalul. Sir Richard Eyre îşi va prezenta de astă-dată cel mai recent film, Stage Beauty, realizat în 2003.

Programul festivalului cuprinde lungmetraje - care vor fi prezentate în Bucureşti, la Cinema Studio -, precum şi documentare, scurtmetraje şi filme de animaţie, care vor fi prezentate la Cinema Elvira Popescu. Din selecţia de lungmetraje a actualei ediţii fac parte, printre altele, My Summer of Love de Pawel Pawlikowski, Code 46 de Michael Winterbottom, Ladies in Lavender de Charles Dance, dar şi filme de debut, ca Frozen de Juliet McKoen şi Creep de Christopher Smith. Festivalul este organizat, ca în fiecare an, de British Council.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus