mai 2017
Articole diverse
Teatrul "Anton Pann" Râmnicu Vâlcea prezintă luni, 8 mai 2017, ora 19.00, la Teatrul Excelsior, spectacolul Vermine Radiante de Philip Ridley, regia: Botos Bálint. Din distribuţie fac parte actorii: Szász Réka, Andrei Brădean şi Ana Şuşca. Este a treia vizită pe care Teatrul "Anton Pann" o face la Teatrul Excelsior, după Esti un animal, Viskovitz! şi Respiră şi de fiecare dată publicul bucureştean a primit cu căldură şi entuziasm tânăra trupă de actori de la Vâlcea şi spectacolele sale.


Vermine Radiante este despre vis, despre cuplu, despre a construi împreună şi a-şi stabili priorităţi. De ce avem nevoie (în afara de bani) pentru a trăi un vis? Şi anume, să avem propria casă de vis. Avem nevoie de noroc? De statul ocrotitor? Sacrificii? Ajutorul lui Dumnezeu? Poate chiar minuni. Din când în când se mai întâmpla şi minuni... Minuni care ne transformă realitatea în vis. Dar oare cum e visul? Frumos? Luminos? Sau un cosmar? Sau toate la un loc? Sunt întrebări şi situaţii cu care protagoniştii spectacolului Vermine Radiante, Jill (Szász Réka) şi Ollie (Andrei Brădean), se confruntă şi pentru care încearcă să găsească un răspuns.


Philip Ridley, autorul piesei Vermine Radiante, este un intelectual englez care se manifestă în zone ale artei extrem de variate: literatură, dramaturgie, poezie, scrie scenarii de film şi televiziune, compune muzică, face fotografie. Cunoscutul ziar londonez, The Guardian, îl defineşte ca fiind un geniu incomod şi sumbru. În calitate de dramaturg şi regizor de film şi teatru a primit importante premii la Locarno, Stockholm, Cannes, Londra.

Vă invităm, aşadar, la un spectacol cu şi despre tineri, la un periplu în lumea zbuciumată a celor care visează frumos şi vor cu tot dinadinsul să-şi pună în aplicare visele.

Durata: 90 minute
Teatrul Excelsior Bucureşti
Bilete: 20 lei întreg / 10 lei redus.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus