Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul filmului european, 2017

Ziua 5, 8 mai 2017, la Centrul Ceh - Le chat du rabbin / Pisica rabinului la Festivalul Filmului European, 2017

mai 2017
Luni, 8 mai 2017, ora 20.30, Centrul Ceh
Le chat du rabbin / Pisica Rabinului / The rabbi's cat
Franţa, 2011, 100 min // animaţie, comedie, fantezie

Regia: Antoine Delesvaux, Joann Sfar
Scenariul: Sandrina Jardel, Joann Sfar // Imaginea: Jerome Brezillon // Montajul: Maryline Monthieux // Muzica: Olivier Daviaud
Cu: Mathieu Amalric, Francois Damiens, Hafsia Herzi
Distribuit de: Monopole-Pathé

O plimbare vie şi sălbatică, o retrezire a spiritului de rudenie între tradiţiile culturilor evreieşti şi arabe. (Los Angeles Times)

Suntem în Algeria anilor 1920, în compania unui rabin şi a pisicii sale - o felină filozof, cu o limbă foarte ascuţită, care se îndrăgosteşte de tânăra fiică a rabinului. Pisica învaţă să vorbească după ce înghite papagalul familiei, şi apoi îşi propune să se convertească la iudaism pentru a ajunge la inima alesei sale.

Antoine Delesvaux, producător de lungmetraje şi regizor de animaţie, care a ezitat mult timp între o carieră muzicală şi cea de pilot de aviaţie, a creat, împreună cu Joann Sfar (actor, regizor, scenarist şi autor de benzi desenate, unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai noului val franco-belgian de comics) o casă de producţie pentru a-şi vedea realizate proiectele. Filmul Pisica rabinului este inspirat din seria de benzi desenate The Rabbi's Cat a lui Joann Sfar, care conţine multe date şi referinţe istorice şi religioase şi se bazează pe ascendenţa de evreu sefard a autorului.

Premii şi festivaluri: 2012: César Awards (Best Animated Film)
2011: Annecy IFF (Best Feature), Taormina IFF (Special Jury Prize)
Website: chat-du-rabbin.com // Facebook: www.facebook.com/LeChatDuRabbin

Programul complet al proiecţiilor din Bucureşti este disponibil aici.

Toate articolele despre Festivalul filmului european, 2017
 Toate articolele despre Chat du rabbin, Le