noiembrie 2019
Growing Up
Pe 12 noiembrie 2019, la orele 18.00 şi 20.00, are loc la Centrul de Teatru Educaţional Replika premiera spectacolului Growing Up, producţie Art Revolution, text şi regie Ozana Nicolau, cu Ilinca Manolache şi Mihaela Rădescu.


Growing Up explorează artistic impactul experienţelor din copilărie asupra adultului. Ce simţim despre relaţii, muncă, succes, despre noi înşine, despre câtă fericire considerăm că merităm - toate îşi au originea în copilărie. Însă un adevăr puţin (re)cunoscut este că orice copilărie este dificilă: căci în plan emoţional există întotdeauna provocări. Iar pentru a trăi mai liniştiţi în prezent, mai împăcaţi cu noi înşine e nevoie de curaj. Curaj pentru a ne cunoaşte în profunzime, curaj de a re-vizita experienţele esenţiale şi a le privi fără filtre îndulcitoare.


"Momentul Colectiv mi-a pus o oglindă în faţă. Iniţial revolta mea s-a îndreptat împotriva «corupţiei sistemului», pentru ca apoi să realizez că sistemul sunt (şi) eu, că şi eu acţionez în detrimentul celorlalţi, ba chiar în detrimentul meu. M-am întrebat: de ce fac asta? Aşa am pornit să explorez care este originea deciziilor nefavorabile mie, luate de mine însămi. Un pas foarte important în documentare au fost discuţiile cu Diana Vasile, psihoterapeut şi preşedinte al Institutului pentru Studiul şi Tratamentul traumei. Pe scurt, orice experienţă copleşitoare, extrem de dureroasă, declanşează o ruptură în psihicul nostru. O parte din noi suferă, iar o parte neagă şi ascunde această durere pentru a putea merge mai departe.", mărturiseşte Ozana Nicolau.


Growing Up e un spectacol performativ în care se intersectează mai multe arte, teatrul alunecă în performance printr-o instalaţie muzicală hipnotică şi fascinantă, care creează premiza unui gând tandru către spectator.

Eşti copil. Trebuie să reuşeşti! Asta ai auzit toată copilăria, într-o formă sau alta. Să fii cel mai bun, să îi faci mândri pe părinţi. Trebuie!

Olimpiadă-Compar-PremiulÎntâi-LiceuBun-FacultatedeViitor-JobBinePlătit-Familie-CreditlaBancă-TraficInfernal-ŞefiCretini-BurnOut-VacanţeInDestinaţiiExotice. Falsa hartă către fericire.

"Am crescut într-o societate care ne-a transmis că noi nu contăm decât dacă ei spun asta, decât dacă îndeplinim anumite condiţii. Mi-am dat seama că toată generaţia mea a crescut şi trăit aşa, că ne-am ales standardele în funcţie de ceea ne-au spus ceilalţi" adaugă Ozana Nicolau.

 

Până unde putem merge ascunzându-ne de noi înşine şi cine suntem, mai exact, în tot acest eşafodaj abil construit de alţii? Spectacolul invită la a ne pune aceste întrebări şi oferă spaţiu pentru ca fiecare să găsească un răspuns valabil pentru sine.

"Growing Up deschide o uşă înăuntrul tău. Descoperi, redescoperi, înţelegi, îţi asumi, lupţi, cedezi sau câştigi. E o călătorie pe care o fac ţinându-mă de mână cu întreaga echipă: Ilinca, Ozana, Diana, Gabi şi Laura.", aşa trăieşte Mihaela Rădescu experienţa acestui spectacol.

Ilinca Manolache ne spune şi ea:
"Pentru mine a fost o invitaţie la introspecţie, la autocunoaştere, iar transpunerea într-o formă artistică m-a motivat, m-a făcut să ies din zona mea de confort, să arunc o privire către copilul din mine. Mă bucur să fac parte din proiecte gândite şi realizate de femei. Faptul că eram în această echipă mi-a dat încredere foarte mare în proiect şi în mine. Sper ca energia noastră să se transmită şi către public, să fie o experienţă revelatoare, aşa cum a fost pentru mine."

Growing Up este un spectacol cu sufletul pe tavă, cu întrebări şi căutări. Cine sunt şi ce vreau, de cercetat, de aflat şi de trăit. Ieşi din birou şi vino la teatru. O oră. Căci vine o zi când riscul de a rămâne încremenit e mai dureros decât acela de a evolua.
Ne puteţi urmări pe Facebook şi vă puteţi alătura conversaţiei folosind hashtag-urile #viatatraitapebune #curaj #nuTREBUIEnimic #fericirearechipultau.


# # #
Growing Up este o producţie Art Revolution
Cu: Ilinca Manolache şi Mihaela Rădescu
Text şi regie: Ozana Nicolau
Mişcare: Carmen Coţofană / Scenografie: Gabi Albu / Light Design: Radu Apostol şi Răzvan Dobrescu / Muzica: Diana Miron / Animaţie: Laura Pop / Documentare: Diana Vasile (Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei) şi Victor Ilie (Inclusiv.ro)
Foto afiş: Bogdan Dincă / Foto spectacole: Gabriela Pătrăşcan, Oana Monica Nae, Bogdan Dincă / Grafică: Ana Blidaru

Durata: 1h
Recomandat +16 ani

Intrare libera pe baza de rezervare la: [email protected] sau [email protected] sau telefonic 0732.101 860 / 0787.714 551.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
De: Ozana Nicolau Regia: Ozana Nicolau Cu: Ilinca Manolache, Mihaela Rădescu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus