Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  Articole diverse

Isabelle Huppert, Gérard Depardieu, culisele Palatului Élysée şi călătorii care îţi taie răsuflarea, în august, la TV5MONDE


Comunicat de presă

august 2017
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Trăiţi o iubire tumultoasă şi pasională, alături de Isabelle Huppert şi Gérard Depardieu, în august 2017, în Loulou. Tot luna aceasta, urmăriţi mult aşteptatul nou sezon din serialul Les Hommes de l'Ombre: scandaluri şi secrete de stat din culisele Palatului Élysée. Iar dacă doriţi să evadaţi într-o călătorie care îţi taie respiraţia, vă aşteptăm să vă îmbarcaţi într-un voiaj în jurul globului, în documentarul La Quête des Vents. Acţiune, cinema, descoperiri şi vacanţe... programe pentru fiecare spectator, subtitrate în limba română, în august 2017, la TV5MONDE.
 
DESCOPERIRI - LA QUÊTE DES VENTS
Duminica, de la 20:30


Porniţi într-o călătorie extraordinară alături de regizorul Arthur de Kersauson, fiul celebrului explorator Olivier de Kersauson. Un adevărat vânător de adrenalină, Arthur călătoreşte în jurul lumii pentru a înţelege simbioza dintre oameni şi vânt. O serie de şase episoade în care descoperim tehnicile folosite în diferite părţi ale lumii pentru a lupta, rezista sau a merge alături de vânt.
Aşezaţi-vă, puneţi-vă centura de siguranţă şi călătoriţi împreună cu noi!
 
Cu: Arthur de Kersauson.
Regia: Éric Capitaine (Franţa, 2013)

FILM - LOULOU  (-10)
Duminică, 27 august 2017, de la 22:0

(Re)descoperiţi capodopera cinematografică a lui Maurice Pialat, nominalizată la Palme d'Or şi la Premiul César pentru cel mai bun film francez.
 
Într-o noapte, Nelly îl cunoaşte şi se îndrăgosteşte de Loulou, tocmai ieşit din închisoare, dezorientat. Dată afară de soţul ei, Nelly se mută cu Loulou şi în curând rămâne însărcinată, dar acesta nu vrea să îşi schimbe deloc stilul de viaţă marginal. Rănită, Nelly hotărăşte să nu păstreze copilul...
 
Regia: Maurice Pialat (Franţa, 1980)
Cu: Isabelle Huppert (Nelly), Gérard Depardieu (Loulou), Guy Marchand (André)
Premii: Selecţia oficială, Cannes, 1980. Nominalizat la Premiile César, 1981

 
SERIAL -  LES HOMMES DE L'OMBRE (sezonul 2)
Vinerea, de la 22:00, din 11 august 2017

 
După un prim sezon care s-a bucurat de mare succes, Les Hommes de l'Ombre se întoarce la TV5MONDE pentru cea de-a doua serie, la fel de intensă. Alain Marjorie, acum Preşedinte al Republicii Franceze, se confruntă cu rolul dificil de a fi leader. Conspiraţii, trădări şi jocuri de putere: urmăriţi noi mutări pe tabla de şah dintre putere şi media.
 
Scenariul: Marie Guilmineau, Sylvain Saada
Cu: Carole Bouquet (Elisabeth Marjorie), Bruno Wolkowitch (Simon Kapita)

 

ŞTIAŢI CĂ?
· Scenarista filmului Loulou, Arlette Langmann, şi regizorul Maurice Pialat au avut o relaţie ce se regăseşte puternic în scenariul lungmetrajului.
· Carole Bouquet (Les Hommes de l'Ombre) a câştigat Premiul César pentru Cea mai bună actriţă pentru rolul din Trop belle pour toi (1990) şi a fost muză pentru Chanel în anii '90.
· Carole Bouquet şi Gérard Depardieu au fost împreună timp de peste 10 ani.
· Navigatorul Olivier de Kersauson (La Quête des Vents) a depăşit multe recorduri de-a lungul carierei sale printre care: Solo World Tour (1989), Trofeul Jules-Verne (în 1997, apoi în 2004), Turul Australiei (2006), Turul de navigaţie San Francisco-Yokohama (2006).

 

Pentru grila de programe de limbă franceză, cu subtitrare în limba română, difuzate de TV5MONDE în luna august 2017, intraţi pe site-ul TV5MONDE România şi pe pagina de facebook TV5MONDE România. [Ora menţionată este ora României.]
0 comentarii

Spacer Spacer