Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Gala Tânărului Actor HOP 2017

Juriile Galei HOP, 2017


Comunicat de presă

august 2017
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Juriul de preselecţie, alcătuit din personalităţi artistice puternice, cu o operă teatrală de necontestat şi cu o experienţă consistentă în formare şi coordonare de echipe teatrale, a ales, după trei zile de audiţii, pe cei care vor intra direct în concursul Galei HOP 2017. Marcel Iureş, Maia Morgenstern şi Petru Vutcărău au selectat, din numărul mare de înscrişi, pe cei care s-au apropiat mai serios şi creativ de tema propusă pentru 2017: SINGURĂTATE - Suportabila singurătate a fiinţei la A.P.Cehov.

Juriile Galei - atât cel de preselecţie, cât şi cel pentru concursul final - sunt considerate esenţiale pentru etapele de desfăşurare a proiectului. Miklós Bács punctează, şi prin alegerea acestora, direcţia de formare profesională a evenimentului UNITER.

La Costineşti, după trei zile de concurs, este rândul juriului II al Galei să aleagă câştigătorii din 2017, după ce aceştia au parcurs etapele de pregătire pe tema dată şi au participat la workshopurile Galei HOP.

În 2017 Gala HOP vine cu propuneri noi legate de structura juriului II. Un regizor de film şi câştigătorul marelui premiu al ediţiei precedente a Galei HOP sunt membri ai juriului de concurs, alături de personalităţi teatrale autentice şi diferite.

Prezenţa regizorului de film Adrian Sitaru în juriul II punctează deschiderea şi apropierea Galei HOP de producţia cinematografică. Este o dimensiune testată în ultimele ediţii ale Galei prin prezenţa regizorului Tudor Giurgiu ca membru al juriului, în anul 2014, dar şi prin prezenţa unor regizori şi producători independenţi de film, directori de casting, etc. În acelaşi context, se înscrie şi colaborarea cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania - TIFF, care, începând cu ediţia a XVII-a, acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul "10 pentru Film la TIFF".

Actorul Alexandru Voicu, câştigătorul Premiului "Ştefan Iordache", ediţia 2016, marchează un debut pentru juriul de concurs al Galei HOP. Pe de o parte, marele premiu al Galei are o miză mult mai importantă, iar pe de altă parte prezenţa în juriu a câştigătorului ediţiei precedente semnalizează apropierea evenimentului de tânăra generaţie de actori.

Iată componenţa juriului II, juriul de concurs, pentru ediţia a XX-a a Galei Tânărului Actor HOP:
ZSOLT BÓGDAN - actor
MIHAI MĂNIUŢIU - regizor
ANA-IOANA MACARIA - actriţă
ADRIAN SITARU - regizor film
ALEXANDRU VOICU - actor, câştigătorul Premiului "Ştefan Iordache", ediţia 2016


La Costineşti juraţii vor alege câştigătorii 2017 pentru următoarele premii:
Premiul "Ştefan Iordache", marele premiu al Galei HOP
Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual
Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual
Premiul "Cornel Todea" pentru cea mai bună trupă de actori
Premiul "Sică Alexandrescu", Premiul special al juriului

Publicul va decide premiul său. Este aşteptat să participe direct la Gală, urmărind transmisia livestreaming a întregului concurs pe www.galahop.ro şi apoi să voteze favoriţii. Până la debutul concursului însă, publicul este invitat să îi cunoască pe protagoniştii din acest an. Zilnic, pe www.galahop.ro găsiţi noutăţi şi mini-interviuri, iar începând cu data de 16 august 2017 campania interactivă de prezentare a tinerilor concurenţi 2017.

Puteţi fi alături de ei şi pe contul oficial de Facebook al Galei (facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor) şi pe contul oficial de YouTube al UNITER. În perioadă 4-7 septembrie 2017 urmăriţi live competiţia şi votaţi favoriţii pe galahop.ro!

Organizatori: UNITER - Uniunea Teatrală din România, Vox Maris Grand Resort Costineşti
Proiect cultural finanţat de: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale
Coproducător: Societatea Română de Televiziune
Sponsor: MOL România
Parteneri: Primăria municipiului Bucureşti, ARCUB - Centrul Cultural al municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, TIFF - Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ITI - Institutul Internaţional de Teatru, Secţia Română
Văzut de: Radio Guerrilla
Partener de tradiţie: SRR - Societatea Română de Radiodifuziune
Parteneri media: mediaTRUST, Ziarul Metropolis, Yorick, RoEvents, Starr-gossip, Radio Doina, Radio Sky, Radio Constanţa, Radio Vacanţa. Toate articolele despre Gala Tânărului Actor HOP 2017


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Cum nu m-am pregătit de HOP / Ce a fost HOP cu adevărat pentru mine - HOP, 2017, Marcela Nistor
 hop2017 sau cum să îţi reîncepi ziua la ora 23 noaptea (II) - Gala HOP, 2017, Blanca Doba
 sentimente şi sinonime hop-hop (I) - Gala HOP, 2017, Blanca Doba
 Jurnal de HOP 2017 - Ziua 4 - Cortina!, Anda Cadariu
 Jurnal de HOP 2017 - Ziua 3 - Zigzag, Anda Cadariu
 Toate articolele despre Gala Tânărului Actor HOP 2017


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer