octombrie 2017
Comunicate de presă - concerte
Anunţ 10 octombrie 2017: Concertul Candy Duffer a fost anulat.

Candy Dulfer, artista cunoscută publicului larg graţie piesei de mare succes Lili Was Here, interpretată în duet instrumental cu celebrul David Stewart (ex-Eurythmics), vine în România pentru a-şi promova cel mai recent album, intitulat "Together". Pe 17 octombrie 2017, ea aduce la Sala Palatului din Bucureşti şi un tribut colaborării pe care a avut-o de-a lungul timpului cu Prince. Evenimentul este organizat de Jazz Syndicate Live Sessions.


Despre artista olandeză se poate afirma fără riscul de a greşi că s-a născut pentru muzică.  Încă de mică s-a îndrăgostit de ritmurile saxofonului, tatăl său fiind un virtuoz al acestui instrument. Candy Dulfer cântă de la şase ani, iar prima trupă (Funky Sfuff) şi-a format-o pe când avea doar 14. În prezent, discografia sa numără nu mai puţin de 11 albume de studio, două live şi o compilaţie.

Cel mai nou material discografic este intitulat Together, a fost lansat în primăvara lui 2017 şi s-a bucurat de recenzii pozitive în întreaga lume a jazz-ului, fiind considerat o adevărată demonstraţie a modului în care un artist îşi pune amprenta asupra unui stil muzical eminamente complex. Astfel, deşi încadrat în stilul funk, albumul Together este o mostră relevantă de virtuozitate instrumentală (dar şi vocală!) şi integrează influenţe pop, soul şi un electro cu parfum de muzică disco a anilor '70. Together este un album ce impresionează printr-un melanj de genuri muzicale, totul într-un ambalaj artistic impresionant, generat de versatilitatea şi virtuozitatea incontestabilă a interpretei. Albumul este realizat în colaborare cu chitaristul şi producătorul Ulco Bed (prieten de suflet şi colaborator al artistei încă din 1984), cu producătorul şi compozitorul Dennis Letnom şi alături de producătorul şi interpretul Rico Greene (cunoscut pentru proiectele derulate cu Anouk şi Chaka Khan).

Cariera sa a cunoscut însă mai multe puncte de referinţă. Candy Dulfer a fost apreciată încă de la debutul său discografic, albumul său intitulat Saxuality fiind nominalizat pentru un premiu Grammy. În 1987, a cântat în deschiderea concertului Madonna de pe stadionul De Kuip (Feyenoord) din Rotterdam, iar prestaţia sa a entuziasmat audienţa. Deşi de-a lungul carierei sale, Candy Dulfer a colaborat şi gustat din gloria scenei alături de David Stewart, Van Morrison, Maceo Parker, Alan Parsons, Tower of Power şi Pink Floyd, proiectul de care s-a ataşat iremediabil este colaborarea cu Prince, în cadrul proiectului The New Power Generation. Într-un interviu acordat recent, ea îşi aminteşte cu plăcere de momentele colaborării cu regretatul mare artist: "Să lucrezi cu Prince este o sursă inepuizabilă de inspiraţie şi totodată o garanţie a calităţii. De câte ori mă simt nesigură în ceea ce fac, mă gândesc la faptul că Prince m-a vrut alături. Prince m-a vrut în trupa lui şi am înregistrat împreună. Mi-am regăsit astfel scopul în viaţă", a spus Candy Dulfer.

Marcată de dispariţia lui Prince, artist şi spirit pe care ea îl asemuieşte unui "Mozart sau Beethoven al vremurilor noastre", Candy Dulfer a inclus pe noul album o melodie dedicată acestuia, intitulată Out of Time. Melodia se regăseşte în actualul setlist de turneu şi cu siguranţă se va face auzită şi la Bucureşti.

Regalul jazz-funk al interpretei olandeze va fi întregit de recitalul susţinut în deschiderea evenimentului de către un virtuoz autohton al saxofonului şi talentat compozitor, Veran Zorilă. El cântă un smoothjazz ce împleteşte armonios influenţe pop, R&B, latino şi funk. Veran Zorilă prezintă la rândul său publicului un album nou, intitulat The Magic of Silence, material primit cu entuziasm de către pasionaţii de jazz din România şi nu numai.

Veran Zorilă are o personalitate carismatică şi o prezenţă scenică magnetică. Mesajul său muzical serveşte oamenii, misiunea declarată fiind cea a unui spirit conştient de vocaţia sa. "Sufletul meu vibrează şi simt că mă aliniez cu întreg Universul când interpretez melodiile de smooth jazz ambiental la saxofon, instrumentul meu favorit", spune despre sine artistul ale cărui stiluri muzicale variază de la pop, R&B, latino, la funk.

Revenind la Candy Dulfer trebuie spus că în prezent se află într-un turneu ce a purtat-o din Europa în America de Nord şi înapoi, având programate zeci de concerte proprii, dar şi apariţii în cadrul unor mari festivaluri de jazz şi blues. Pe 17 octombrie 2017, ea ajunge şi la Bucureşti, unde vă invităm să o ascultaţi şi să o admiraţi.

Biletele s-au pus în vânzare în reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas, CinemaPro), online pe site-ul Eventim.ro dar şi la casieria Sălii Palatului.

https://candydulfer.nl/
https://www.facebook.com/candydulferofficial/

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus