Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  Articole diverse

Temps d'Images, 2017, ajunge la cea de-a X-a ediţie şi are nevoie de sprijinul publicului


Comunicat de presă

octombrie 2017
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Festivalul Temps d'Images, ajuns la cea de-a X-a ediţie, va avea loc la Cluj-Napoca între 5 şi 12 noiembrie 2017 şi are nevoie de sprijinul publicului iubitor de artă! Tema acestei ediţii este Discurs şi Realitate, iar artistul asociat este regizorul Radu Jude.

În fiecare an, festivalul aduce sub ochii publicului cele mai reprezentative producţii artistice  care pun în scenă cele mai importante tematici sociale şi politice ale societăţii contemporane.
Astfel, Temps d'Images a devenit o imagine a timpului nostru, o încercare de a înţelege lumea contemporană prin diverse forme de artă, dar şi un eveniment de referinţă al scenei culturale româneşti.

În contextul dificultăţilor sociale, politice şi economice actuale, relevanţa artei este o evidenţă. Arta joacă rolul de a reflecta realitatea, de a o analiza critic şi de a ne lărgi orizonturile.

Aşadar, a zecea ediţie analizează Discursul şi Realitatea printr-o multitudine de faţete şi evenimente: teatru, dans, dezbateri, ateliere şi proiecţii de filme.

Fiecare faţetă, fiecare perspectivă a unui Discurs şi Realitatea pe care o construieşte, înseamnă un spectacol, un film, un atelier sau o secţiune din festival pentru care mai e nevoie de resurse. Resurse care fac posibilă prezenţa artiştilor timp de o săptămână la Temps d'Images.

Campania de strângere de fonduri a festivalului a strâns până acum 47% din bugetul necesar realizării festivalului. Însă, organizatorii sunt încrezători că dificultăţile financiare pot fi depăşite prin solidaritate şi cu ajutorul publicului iubitor de artă.

Puteţi susţine Temps d'Images printr-o donaţie pe platforma creştemidei.ro, aici, până pe data de 13 octombrie 2017.

Mai multe detalii despre Temps d'Images puteţi afla de pe website-ul festivalului, iar pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi urmăriţi Temps d'Images pe Facebook.
 
TEMPS D'IMAGES este un festival internaţional iniţiat în 2002 în Franţa, de către ARTE TV şi La Ferme du Buisson, scenă naţională. Prima ediţie a festivalului din România a avut loc în anul 2008 iar producătorul acestuia este Asociaţia Colectiv A, din Cluj-Napoca.
0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 După 20 de ani - Teatrul Luni de la Green Hours, Răzvan Penescu
 Teatrul LUNI de la Green Hours împlineşte 20 de ani, Comunicat de presă
 Spectacole-eveniment la sărbătoarea de 20 de ani a Teatrului LUNI de la Green Hours, Comunicat de presă
 Narcis şi apelor tulburi ale firii - Richard III, Roxana Pavnotescu
 Dansul şi teatrul de expresie - The Rite of Spring & Café Müller, Roxana Pavnotescu
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer