Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri

Cristina Nemerovschi lanseaza thrillerul psihologic Dresoarea


Comunicat de presă

noiembrie 2017
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Thrillerul psihologic "Dresoarea", a cincisprezecea carte a scriitoarei Cristina Nemerovschi, porneşte de la povestea reală şi tragică a dresoarei Lidia Jiga, care şi-a găsit sfârşitul în arenă. Nonconformist, alert şi captivant, romanul vorbeşte despre împăcarea cu propriul sine, traume negate, bucuria de a trăi, pasiune şi libertate.

Ludmila, o tânără dresoare de lei şi tigri din Ucraina, vine să lucreze la circul din Bucureşti. Cu multe speranţe, dar şi cu un trecut tulburat şi apăsător, ea împrumută prenumele celebrei Lidia Jiga, a cărei poveste o fascinează.

În ciuda pasiunilor pe care le stârneşte, de la insistentul Marius şi temperamentalul Iuri, până la un admirator secret care îi lasă flori în fiecare zi la intrarea în circ, în sufletul dresoarei pare a fi loc pentru o singură persoană: sora ei, Oksana, dispărută după un accident ce a marcat viaţa tuturor celor apropiaţi. Deşi o bănuieşte pe Oksana că este vinovată pentru accident, Ludmila nu vrea decât să-şi reîntâlnească sora şi să o ierte.

Demonii interiori scot însă colţii pe nepregătite, iar trecutul revine violent şi pustiitor, ameninţându-i viaţa. "Ludmila, unde ai fost între 15 şi 16 ani?" este întrebarea care o bântuie.

Cartea se va lansa pe 25 noiembrie, în cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, la standul Editurii Herg Benet, de la ora 14.00, în prezenţa autoarei şi a invitatelor Catinca Roman şi NAVI.
 
Cristina Nemerovschi este una dintre cele mai iubite şi prolifice tinere scriitoare din România. A debutat în 2010 cu romanul "Sânge satanic", urmat de alte titluri deopotrivă apreciate şi controversate: "Pervertirea", "nymphette_dark99", "Rezervaţia unicornilor", "Ani cu alcool şi sex", "Vicky, nu Victoria", "Ultima vrăjitoare din Transilvania", "Rockstar", "Păpuşile", "Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată". A primit numeroase premii şi a fost publicată în antologii româneşti şi internaţionale, iar cărţile sale au reprezentat un succes atât de critică, cât şi de public, fiecare roman fiind reeditat într-un număr mare de ediţii.
 
"Navigând, cu o abilitate ce denotă un talent absolut remarcabil, între realism sau hiperrealism şi coşmaresc, între halucinaţie şi magma tenebroasă a peisajelor interioare din mintea unui personaj beat sau drogat, Cristina Nemerovschi săvârşeşte veritabile tururi de forţă în schimbarea registrelor stilistice. De la Kafka la Camus şi de la Dostoievski la Bulgakov, cu sensibile tuşe din Boris Vian, este încorporat un întreg univers literar în romanele ei." (Cafeneaua literară)

"Impactul literaturii Cristinei Nemerovschi probabil că va fi înţeles cu adevărat doar peste nişte ani, când patimile îngustei noastre lumi culturale se vor fi mutat spre alte teme şi vom putea analiza fără părtinire realizările trecutului apropiat." (Revista Familia)

"Cristina Nemerovschi îşi asumă nu doar una dintre primele trilogii de "paranormal romance" din literatura noastră, cît şi ocuparea unei poziţii centrale în proza feminină românească de după 2010. Altfel spus, nicio dimensiune de interes ideologic nu scapă neatinsă de romanele Cristinei Nemerovschi, ea trece de la registrul existenţial la cel de divertisment cu o lejeritate care nu provine doar din însuşirea meşteşugului, ci printr-o matrice intelectuală care, după aproape opt ani de la debut, mă îndreptăţeşte să o trec în rîndul "fantassinilor" din literele noastre." (Observator Cultural)

"Cristina Nemerovschi este scriitoarea-fenomen a ultimilor ani." (Revista Cariere)

"Asta reprezintă cărţile Cristinei Nemerovschi pentru mine: clipe care contează." (Revista Egophobia)
0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Festivalul Gellu Naum, ediţia I, 2016, Comunicat de presă
 Ediţie aniversară - Festivalul Internaţional de Folclor Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu, 2016, Comunicat de presă
 Peste 50 de evenimente la cea de-a zecea ediţie a Nopţii Institutelor Culturale, 2016, Comunicat de presă
 Horia-Roman Patapievici şi Andrei Şerban la Humanitas Cişmigiu, joi, 18 decembrie 2014, Comunicat de presă
 Andreea Tălpeanu, în expoziţia Atteinte à la beauté de la Paris, alături de Orlan, Comunicat de presă
 Alte articole


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer