noiembrie 2017
Articole diverse
Între 28 noiembrie şi 4 decembrie 2017, Teatrul LUNI de la Green Hours este în sărbătoare.

La aniversarea celor 20 de ani ai primului teatru independent din România, publicul este aşteptat, în Calea Victoriei 120, cu spectacole-eveniment ce reunesc artişti din generaţii diferite ale scenei contemporane.


În prima zi aniversară, pe 28 noiembrie 2017, de la ora 20.00, Teatrul LUNI vă invită la Piazzolla 21g. După texte de Jorge Luis Borges, Laura Esquivel şi Alain de Botton, producţia Centrului de Teatru Educaţional Replika, special invitată, este coordonată de Mihaela Rădescu şi Radu Apostol. Spectacolul, o călătorie muzicală în Buenos Aires, este dedicat memoriei muzicianului de scenă Dorina Crişan Rusu. Personalitatea artistică a Dorinei a marcat puternic viaţa teatrului românesc. A lucrat cu regizori de prestigiu - Victor Ioan Frunză, Cătălina Buzoianu, Andrei Şerban - şi a compus şi interpretat splendide partituri în spectacole recunoscute ale celor mai importante teatre din România. A fost unul dintre primii artişti mainstream activi în zona independentă. Şi-a adus contribuţia creativă directă la numeroase producţii ale Teatrului LUNI. Între acestea, Dorina a compus şi interpretat live muzica pentru impresionantul one-woman-show Mihaela Rădescu - Alcool... Amar... Amor. Protagonistă în Piazzolla 21g, Mihaela va fi acompaniată de excelentul Trio Elite: Cristian Balaş (vioară), Florin Mitrea (violoncel) şi Mădălina Florescu (pian).

Pe 29 noiembrie 2017, de la ora 20.00, Teatrul LUNI şi Lia Bugnar vă aşteaptă la o nouă premieră STĂ SĂ PLOUĂ. Spectacolul a fost prezentat publicului pentru prima dată în 2006. După 11 ani, spectatori de atunci şi de acum sunt invitaţi să îl (re)vadă, într-o nouă distribuţie. Talentul tinerilor actori Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mădălina Craiu şi Anghel Damian garantează succesul de public al textului scris şi regizat de Lia Bugnar.

Tot în 29 noiembrie 2017, de la ora 22.00, este programat spectacolul Colibri de Garret Jon Groenveld, produs de Doctor's Studio. Jucat şi regizat de Daniel Popa, spectacolul este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care "o oglindă nu este o oglindă şi o fereastră nu e o fereastră". Daniel Popa trece de unul singur prin experienţa călăului ajuns victimă, însoţit îndeaproape de ochiul vigilent al lui Big Brother, interpretat aici de The Voice Irina Margareta Nistor. Cu piesa Colibri, dramaturgul american Garret Jon Groenveld a câştigat The Internationalists 2012 Global Playwriting Contest.

Conceput special pentru aniversarea Teatrului LUNI, spectacolul-inventar de texte ale dramaturgului Peca Ştefan Invent/(-)ar [Pk] îi are ca protagonişti pe Laurenţiu Bănescu şi pe autor. Pentru că reprezentaţia din 30 noiembrie 2017 este sold out, Teatrul LUNI a anunţat deja prelungirea cu o zi a sărbătorii de 20 de ani. Astfel, în 4 decembrie 2017, sunt programate încă două reprezentaţii, consecutive, ale 'inventarului' Peca Ştefan & Laurenţiu Bănescu. Performance party-ul durează 60 min. şi este adresat unui număr limitat de participanţi: 20. Orele de start ale Invent/(-)ar [Pk] din 4 decembrie 2017 vor fi 19.00, respectiv 20.30. Spectatorii sunt invitaţi să îşi aleagă ora la care doresc să 'petreacă' împreună cu Peca şi Laur.

Zilele de 1, 2 şi 3 decembrie 2017 sunt dedicate celor mai tineri rezidenţi ai Teatrului LUNI de la Green Hours: trupa Frilensăr va prezenta pe 1 decembrie 2017, la ora 20.00, Înaintea erei noastre, cel mai premiat spectacol al său, iar pe 3 decembrie 2017, ultima producţie, în premieră: Bătălii, regi şi elefanţi, un two-men-show cu Tiberiu Enache şi Ovidiu Cosovanu.

Paul Cimpoieru, autorul, şi el premiat, al one-man-show-ului Homo Americanus, revine în Calea Victoriei cu Homo Love, un perform(d)ance programat, în premieră, pe 2 decembrie 2017.

Programul detaliat al evenimentelor aniversare: www.greenhours.ro. Biletele pot fi achiziţionate direct de la Green Hours (Calea Victoriei, 120) şi online prin www.bilet.ro. Preţul unui bilet este de 25 lei (în avans) sau 35 lei (în ziua evenimentului).

Teatrul LUNI a luat fiinţă, oficial, în clubul de jazz Green Hours, în seara de Luni, 1 decembrie 1997, odată cu prezentarea premierei Chantan au Lait cu Maia Morgenstern şi Dorina Crişan Rusu, pe texte de Mircea Dinescu, Ienăchiţă Văcărescu şi Joshua Sobol.

Subsolul din Calea Victoriei 120 - "o hrubă, dar se face teatru acolo", cum inspirat avea să spună în 2004 personajul Laur din New York [Fuckin' City] de Peca Ştefan - a devenit, în timp, un laborator, dar şi un simbol al independenţei.

TEATRUL LUNI DE LA GREEN HOURS. KEEP ACTING!

Parteneri media: 24FUN, Ziarul Metropolis, Yorick, Liternet.ro, Observator Cultural.
Eveniment jucat de Radio Guerrilla.

Pentru detalii suplimentare:
ROZANA MIHALACHE, tel
: (+40) 788 452 485
MARTA BĂNESCU, tel: (+40) 723 529 460
email
: [email protected]

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus