aprilie 2003
Andie Anderson (Kate Hudson), realizatoarea coloanei "How To" din Composure Magazine, are o misiune foarte ciudată şi puţin timp la dispoziţie. Trebuie să scrie un articol despre toate greşelile neintenţionate pe care o femeie le face în relaţia cu un bărbat, greşeli ce duc la ruperea legăturii. Pentru aceasta are doar 10 zile la dispoziţie. Andie trebuie să găsească un bărbat, să-l determine să se îndrăgostească de ea şi apoi să comită câteva greşeli clasice astfel ca acesta să-i dea papucii.

Din păcate pentru Andie, cel ales este Benjamin Barry (Matthew McConaughey) care tocmai a pariat cu şeful său că poate face o femeie să se îndrăgostească de el în 10 zile. Este posibil ca o relaţie falsă bazată pe decepţii să reziste într-o lume în care toţi afirmă că doresc sinceritatea? Puteţi fi siguri de asta!

PRODUCŢIA

Filmul reprezintă o metaforă pentru jocurile pe care oamenii le fac în încercarea disperată de a se proteja de adevăratele momente de intimitate. Având în centru doi tineri carismatici, care par să fie făcuţi unul pentru celălalt dar care sunt de fapt într-o situaţie vecină cu dezastrul, filmul este plin de surprize. Cât despre cei doi protagonişti ai filmului, se poate spune că amestecul de comedie şi romantism li se potriveşte de minune.

"Cred că scenariul este cu adevărat deosebit. Mi se pare inteligent şi îmi place cum se desfăşoară acţiunea," a spus Kate Hudson. "Mi s-a părut grozav să lucrez cu Matthew care este nu numai chipeş ci şi foarte dulce." Şi McConaughey a avut numai cuvinte de laudă: "Sunt un norocos că m-am implicat într-un film care va intra în inimile multora," a spus actorul.

Regizorul Donald Petrie apreciază atât felul de a fi al celor doi interpreţi principali dar şi imprevizibilul prezent în acest film. "Este plin de întorsături neaşteptate şi astfel se detaşează de celelalte comedii romantice." Christine Peters, producătoare a acestui film a afirmat următoarele: "Kate şi Matthew nu numai că arată de minune împreuna, dar reuşesc să dea viaţă personajelor pe care le interpretează. Talentul şi frumuseţea care o caracterizează pe Kate sunt dublate de talentul şi şarmul de care dă dovada Matthew."

"Debutul lui Kate în Almost Famous ne-a arătat că este un uriaş talent iar acest film va dovedi că se descurcă foarte bine şi când joacă într-o comedie," a spus regizorul Petrie.

Despre personajul său, Kate Hudson a spus următoarele: "Andie lucrează în New York, este o fată cu aspiraţii mari care nu se rezumă doar la nişte articole de ziar. Multe fete şi-ar dori să fie ca ea şi este genul de femeie cu care mulţi bărbaţi ar vrea să se întâlnească. Pare perfectă dar este departe de a fi. Se teme de vulnerabilitate ca majoritatea oamenilor. Riscurile sunt foarte mari când laşi garda jos."

McConaughey crede că personajul său se aseamănă mult cu Andie, existând puţine motive ca lumea să nu-l placă. "Femeile îl vor adora pe Ben. Dă dovadă de foarte multa răbdare în situaţii delicate. Andie îl testează pe bietul băiat de nenumărate ori. Îi rearanjează baia, îi schimbă muzica şi chiar îi invadează calculatorul. Mi se pare normal ca cei doi să ajungă împreună. Amândoi ţin garda sus dar când sunt sinceri unul cu celalalt pentru un moment, toate par să-şi găsească un sens."



DISTRIBUŢIA

KATE HUDSON (Andie), fiica actriţei Goldie Hawn, are în palmares un Glob de Aur şi o nominalizare la Oscar. A debutat cu filmul 200 Cigarettes. A jucat apoi alături de Christina Ricci şi Casey Affleck în filmul Desert Blue, pentru ca apoi să evolueze în drama psihologica Gossip. Prestaţia din Almost Famous, film în regia lui Cameron Crowe, i-a adus o nominalizare Oscar, Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar feminin, o nominalizare la premiile BAFTA şi numeroase alte aprecieri din întreaga lume.

Considerată o tânără vedetă în ascensiune, Kate Hudson a jucat alături de Richard Gere în Dr. T and the Women, un film de Robert Altman. A deţinut rolul principal în comedia romantică irlandeză About Adam. Foarte recent, Hudson a jucat alături de Heath Ledger în The Four Feathers, urmând filmele Le Divorce, cu Naomi Watts şi Glenn Close şi Loosely Based on a True Love Story, cu Luke Wilson. În continuare va urma producţia Raising Helen, în regia lui Garry Marshall. Kate Hudson face parte din conducerea companiei Cosmic Entertainment, o entitate compusă din propria companie, Birdie Productions precum şi din companiile lui Goldie Hawn, Kurt Russell şi Oliver Hudson.

MATTHEW McCONAUGHEY (Ben) a fost lăudat de criticii de film şi a cunoscut consacrarea peste noapte datorită rolului din filmul A Time to Kill, după un roman de John Grisham. A urmat prezenţa în Contact, un film de Robert Zemeckis, cu Jodie Foster în distribuţie. După aceea, a colaborat cu nume mari ca Anthony Hopkins şi Morgan Freeman în cadrul filmului Amistad, în regia lui Steven Spielberg. În 1999 a jucat alături de Woody Harrelson şi Jenna Elfman în EdTV, în regia lui Ron Howard. Alte filme ce l-au avut ca protagonist pe McConaughey sunt Dazed and Confused, Angels în the Outfield, Lone Star şi U-571. Foarte recent, a jucat alături de Jennifer Lopez în comedia romantică The Wedding Planner dar şi în productiile Frailty şi Reign of Fire. McConaughey are propria companie de productie, J.K. Livin, colaborând pentru proiecte cu Warner Bros, Universal Pictures, Paramount şi Imagine Entertainment.

ADAM GOLDBERG (Tony) a deţinut rolul soldatului Mellish în Saving Private Ryan, filmul lui Steven Spielberg. A jucat şi alături de Russell Crowe în A Beautiful Mind, filmul lui Ron Howard distins cu premiul Oscar, având rolul colegului lui Nash de la Princeton. Ca şi McConaughey, Goldberg a facut parte din distribuţia filmelor Edtv şi Dazed and Confused.

MICHAEL MICHELE (Spears) va juca alături de Kurt Russell în Dark Blue, un film ce urmăreşte trei generaţii de poliţişti din Los Angeles. Michele s-a făcut remarcată pe marile ecrane o data cu rolul pe care l-a avut în filmul Ali, regizat de Michael Mann şi avându-l drept protagonist pe Will Smith. Michele are o cariera mai bogată în televiziune făcând parte din distribuţia unor seriale de succes ca ER sau Central Park West.

Fişa tehnică :

How to Lose a Guy in 10 Days, SUA, 2003
Regia : Donald Petrie
Cu : Kate Hudson, Matthew McConaughey, Adam Goldberg, Michael Michele.
Regia: Donald Petrie Cu: Kate Hudson, Matthew McConaughey

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus