octombrie 2018
Articole diverse
22 şi 23 octombrie 2018, ora 19:00
Centrul de Teatru Educaţional Replika


Reactor de creaţie şi experiment (Cluj) se pregăteşte de încheierea celei de-a treia ediţii a rezidenţei de dramaturgie Drama 5. În vara lui 2018, cinci autori dramatici au fost găzduiţi de Reactor, sfătuiţi de Alina Nelega şi încurajaţi să finalizeze cinci noi piese de teatru. Acum a venit momentul să prezentăm publicului rezultatele rezidenţei, în cadrul Turneului Drama 5 organizat în luna octombrie 2018 de echipa Reactor în oraşele Satu Mare, Bucureşti şi Piatra Neamţ.

La Centrul de Teatru Educaţional Replika din Bucureşti vă invităm să vedeţi în data de 22 octombrie 2018, ora 19:00, spectacolul Micul nostru centenar de Maria Manolescu, montat la Reactor de către regizorul Dragoş Alexandru Muşoiu, şi în data de 23 octombrie 2018, ora 19:00, vă aşteptăm la spectacolul lectură Nu vorbim despre asta de Alexandra Felseghi, coordonat de regizorul Radu Apostol.


Micul nostru centenar (spectacol de teatru)
De Maria Manolescu
Regia: Dragoş Alexandru Muşoiu
Cu: Alexandra Caras, Paula Eotar, Paul Socol, Doru Taloş, Adonis Tanţa
Scenografia: Anda Pop
Muzica: Danaga
Producător: Reactor de creaţie şi experiment

La fel ca România Mare, Anuţa împlineşte 100 de ani. Familia reunită încearcă să-i aducă un omagiu, numai că vechile lor conflicte se înteţesc şi mai tare. Prins între vocile dezbinate şi discursurile paralele din jurul lui, Toma, strănepotul, încearcă să găsească un sens.
"Se celebrează mult unitatea în 2018, dar dacă ne uităm în jur, inclusiv la familiile noastre, nu suntem deloc uniţi. În acelaşi timp, văd în copiii de azi mai multă inteligenţă emoţională şi mai puţină încrâncenare decât la generaţiile precedente. Iar acesta mi s-a părut un lucru important de celebrat, chiar şi într-o mică parabolă despre ţara noastră ca o familie care se ceartă la ceas de sărbătoare." Maria Manolescu, septembrie 2018


Nu vorbim despre asta (spectacol lectură)
De Alexandra Felseghi
Regizor-coordonator: Radu Apostol

Nu vorbim despre asta e povestea unei generaţii spusă pe 4 voci. O generaţie care s-a trezit adultă peste noapte, fără vreun manual de utilizare a vieţii. E vorba despre acei oameni care s-au născut undeva în anii '80, au copilărit în '90, au avut primele telefoane mobile la început de 2000 şi erau deja la facultate când România a intrat în UE. Textul e o confesiune a descoperirii de sine, în contextul unei societăţi în schimbare, cu modele îndoielnice. Nu vorbim despre asta însumează toate acele subiecte incomode, evidente, trecute sub tăcere la masa în familie, pe care părinţii le evită, iar copiii lor adolescenţi le asimilează încercând să se accepte.

Recomandare de vârstă: 15+

Intrarea la evenimente este liberă, dar se face pe bază de rezervare la 0732 101 860 / 0787 714 551 sau pe email la [email protected].


PROGRAMUL TURNEULUI DRAMA 5

Teatrul de Nord, Satu Mare
15 octombrie 2018 - Pauze de respiraţie de Cornelia Iordache - spectacol-lectură
16 octombrie 2018 - Micul nostru centenar de Maria Manolescu, regia Dragoş Alexandru Muşoiu

Teatrul Tineretului, Piatra Neamţ
19 octombrie 2018 - Tără(z)boi de Mariana Starciuc - spectacol-lectură
20 octombrie 2018 - Micul nostru centenar de Maria Manolescu, regia Dragoş Alexandru Muşoiu

Centrul de Teatru Educaţional Replika, Bucureşti
22 octombrie 2018 - Micul nostru centenar de Maria Manolescu, regia Dragoş Alexandru Muşoiu
23 octombrie 2018 - Nu vorbim despre asta de Alexandra Felseghi

Acest proiect cultural este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi de UNITERProiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Mai multe detalii despre proiectele Reactor de creaţie şi experiment pe site-ul nostru:
www.reactor-cluj.com, pe paginile de Facebook: www.facebook.com/ReactorCluj şi https://www.facebook.com/Drama5.rezidente şi pe cea de Instagram: www.instagram.com/reactor.cluj.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus