aprilie 2018
EUROPAfest 2018
La 12 ani de la debut, EUROPAfest - Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz din Europa, şi-a câştigat locul între evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotrivă de public, artişti şi specialişti. Prezentând stiluri de jazz diferite, artişti ai noului val şi proiecte muzicale din centrele de jazz emblematice ale lumii, evenimentul şi-a construit o identitate puternică şi în peisajul cultural autohton, aducând în sălile de concerte un număr ridicat de spectatori.

 

În 2018 se anunţă o ediţie de anvergură, în Semifinală intrând 17 trupe de jazz, într-o varietate de formule scenice - sextet, quintet, quartet, trio şi duo.

Artişti din 12 ţări  - Azerbaidjan, Belgia, Cuba, Franţa, Germania, Iordania, Italia, Letonia, Luxemburg, Spania, SUA şi Ungaria, vor prezenta noile tendinţe oferind un regal de jazz.  Selecţia trupelor, realizată de specialişti, a avut la bază atât valoarea artistică, cât şi satisfacerea cerinţelor publicului.

Mai multe informaţii despre artişti se găsesc pe www.bucharestjazz.ro .
 
În perioada 12 - 19 mai 2018, sub sloganul "100% jazz" evenimentul invită iubitorii de muzică la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei îndrăzneţe şi combinaţii surprinzătoare. O săptămână dedicată concertelor, workshopuri-lor şi jam sessions animate de artişti de pe 4 continente, cu backgrounduri culturale diferite, care se luptă pe scenă pentru câştigarea Marelui Premiu. Cu evenimente internaţionale prestigioase în portofoliu, participanţii vor transforma Bucureştiul în scena jazz-ului mondial.
 
Oricine iubeşte jazz-ul sau vrea să-l descopere este invitat de jmEvents să vină la EUROPAfest - Bucharest International Jazz Competition. Pe lângă spectacole de jazz autentice, pline de bună dispoziţie, îşi poate alege şi o trupă preferată pe care să o susţină până în Finală.
 
Bucharest International Jazz Competition este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
 
Sub sloganul It's all about live quality music!, EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneşte 4 genuri muzicale - jazz | blues | pop | clasic prezintă în perioada 10 - 19 mai 2018, peste 300 de artişti din 45 de ţări. Pe lângă Bucharest International Jazz Competition, agenda festivalului mai cuprinde: Opening Gala Concert - Bucureşti & Sibiu, concerte de jazz, blues, pop şi muzică clasică, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, master-classes şi workshopuri, Caffe Festival, Festival's corner şi Gala EUROPAfest.
  
Informaţii suplimentare şi fotografii:
jmEvents.ro | +40 740 75 95 66 | [email protected] | jmEvents.ro
Facebook BIJC: facebook.com/Bucharest.International.Jazz.Competition
Facebook EUROPAfest: facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus