mai 2018
La TVR 1, TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova, precum şi livestreaming pe www.tvr.ro şi www.uniter.ro - luni, 7 mai 2018, de la ora 20.00

Televiziunea Română transmite în direct de la Alba Iulia cea de-a 26-a ediţie a Galei Premiilor Uniter 2018. Pe parcursul a aproximativ patru ore, vom fi martorii unui eveniment memorabil, organizat în An Centenar în Cetatea Alba Carolina, la care peste 300 de invitaţi, apropiaţi ai fenomenului teatral şi ai Galei UNITER, şi-au anunţat prezenţa pentru a sărbători performanţa în Teatrul românesc. Motto-ul ediţiei este "Gala UNITER uneşte Teatrul!"

Lista completă a nominalizărilor şi premiilor speciale acordate poate fi găsită aici.


Gala Premiilor UNITER, cel mai important eveniment ale lumii noastre teatrale, se va desfăşura într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Arhiepiscopală şi Catedrala Romano-Catolică, special construit pentru acest eveniment, un adevărat teatru pentru o zi.


Pentru ca publicul să se bucure din plin de acest moment special, sosirea pe covorul roşu a unora dintre cei mai apreciaţi artişti români ai momentului va fi transmisă live pe www.tvr.ro şi pe www.uniter.ro începând cu ora 19.30. De la ora 20.00, publicul din Alba Iulia va putea urmări ceremonia acordării Premiilor UNITER în direct, pe un ecran amplasat în zona statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul, situată în faţa Palatului Princiar din Cetatea Alba Carolina. 

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi 3 premii speciale. Acestea se adaugă premiilor ce vor fi oferite la următoarele categorii: Debut, Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, Cel mai bun spectacol de teatru TV, Premiul pentru critică de teatru, Cea mai bună scenografie, Cea mai bună actriţă în rol secundar, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună regie, Cel mai bun spectacol.

Juriul care a decis laureaţii la fiecare categorie a fost format din: Dragoş Buhagiar, Marina Constantinescu, Marcel Iureş, Ana Ularu şi Alexa Visarion, iar spectacolele care au intrat în selecţie au fost cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2017.

Gazda evenimentului va fi actorul şi regizorul Ion Caramitru.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus