aprilie 2018
Festivalul DaKINO, 2018
Cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO a avut loc în perioada 18 - 22 aprilie 2018 la ARCUB şi Cinema Muzeul Ţăranului, fiind organizată de Asociaţia FAMart şi Fundaţia DaKINO, cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

Premiile ediţiei au fost prezentate în cadrul Galei de Închidere a evenimentului, care a avut loc duminică, 22 aprilie 2018, la ARCUB şi au fost acordate de Juriul prezidat de directorul de imagine şi regizorul Adrian Silişteanu, alături de Asja Krsmanović, programator al Festivalului de Film de la Sarajevo, Gabriela Albu, coordonator al Cinema Muzeul Ţăranului, actorul Alec Secăreanu şi regizorul iranian Ali Asgari.

Menţiunile speciale ale Juriului au fost acordate filmelor Framed, regia Marco Jemolo (Italia) - o animaţie ce explorează tema sensibilă a alienării în societate, şi Scratch, regia David Valero (Spania) - un scurtmetraj despre un tânăr DJ cu o dizabilitate cognitivă care îl face să nu fie conştient de lumea ce îl înconjoară.

Pablo Munoz Gomez, Xavier Seron şi Sarah Schenkel au câştigat Premiul pentru Cel mai bun scenariu pentru Kapitalistis (Franţa - Belgia), o comedie dulce-amăruie despre consumerism, în timp ce Premiul pentru Cea mai bună regie i-a fost acordat lui Carlo Francisco Manatad, pentru filmul Jodilerks Dela Cruz, Employee of the Month (Filipine - Singapore) - pentru originalitatea şi tratarea stilistică a unei poveşti ce o are în prim plan pe Jodilerks, angajata unei benzinării, în ultima sa zi de lucru.
Kapitalistis, în regia lui Pablo Munoz Gomez, a fost recompensat, de asemenea, cu Premiul Publicului.

Trofeul DaKINO 2018 a fost acordat filmului Marlon, regia Jessica Palud (Franţa - Belgia) "pentru simplitatea cu care a descris lumea interioară a unei adolescente şi pentru modul în care a transpus vizual povestea" (Juriul DaKINO 2018). Marlon este o tânără de 14 ani care îşi vizitează pentru prima oară mama în închisoare.

În 2018, Competiţia de Scurtmetraj DaKINO a numărat 27 de filme din 16 ţări, selectate de criticii de film Ionuţ Mareş, Cristi Mărculescu şi George Mihalcea.


Parteneri: Cinema Muzeul Ţăranului, InterCom Film, Odeon Cineplex, Forum Film România, Clorofilm, Hotel Ibis Gara de Nord, TNT România, Silva, Bristot România, Kaufland România, Licorna Winehouse, iCover.ro, Evergreen Concept, Apostrof, Film Festival, Clubul Ţăranului, Eventbook.ro
Maşina oficială a evenimentului: BMW i
Parteneri media: Radio Guerrilla, COCOR Media Channel, AaRC.ro, Verbs describe us

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus