iunie 2018
Festivalul de filme făcute de adolescenţi SUPER, 2018
Tinerii pasionaţi de cinema îşi dau întâlnire la Bucureşti în perioada 7-10 iunie 2018, unde vor avea loc proiecţii de film la Cinemateca Eforie, petreceri şi nelipsita expoziţie de artă, la Cazul 101. Deşi este făcut aproape în totalitate de adolescenţi, SUPER încurajează oamenii de toate vârstele să vină la festival.

În 2018 am primit peste 1.000 de filme din peste 70 de ţări şi suntem nerăbdători să le vedem împreună pe marele ecran pe cele selectate. Scurtmetrajele abordează teme diverse, de la relaţii şi evenimente cotidiene, până la întâmplări stranii şi căutarea sensului vieţii.

Programul festivalului

Marţi, 5 iunie 2018
ora 20:00 - Supercapitol: Poezii video - la Macaz-bar, teatru, coop (eveniment pre-festival)

Joi, 7 iunie 2018
ora 19:00 - Vernisajul expoziţiei de artă "Lost & Found"

Vineri, 8 iunie 2018
ora 18:00 - Competiţia internaţională 1
ora 20:30 - Competiţie: România şi Republica Moldova

Sâmbătă, 9 iunie 2018
ora 15:00 - Competiţia naţională 2
ora 20:30 - Competiţia internaţională 2

Duminică, 10 iunie 2018
ora 18:00 - Incidental Politics: Proiecţie specială cu filme "politice", în cel mai larg sens al cuvântului
ora 20:30 - Gala de închidere + Festival Friends: Proiecţie de filme realizate în proiecte prietene cu festivalul (Workshop-ul de film Super 2017, Super Pitch, workshop-urile Asociaţiei Vira, Let's Go Digital).

Petrecerile Super 2018 vor avea loc după proiecţiile de film, de la ora 22,30 - vineri şi sîmbătă la Green Hours, iar duminică la Beat Bar Umanist (str. Vasile Lascăr, 29). Mai multe detalii vor fi afişate pe pagina de facebook a festivalului.

Super înseamnă mai mult decât patru zile de festival. În fiecare an transmitem dragostea pentru artă mai departe.

În 2018 am organizat, pentru prima oară în istoria Super, workshop-ul de poezie, urmat de două lecturi publice din partea participanţilor şi a mentorilor. Workshop-ul de film a însemnat o săptămână de cursuri practice de film, în urma căreia participanţii şi-au realizat propriile scurtmetraje cu ajutorul echipei Super. Au urmat workshop-urile de fotografie şi de creative writing.

La Super Warm-up au avut loc două proiecţii de film în pregătirea festivalului, reprezentând spiritul adolescenţilor Super. Tot în 2018, festivalul a fost reprezentat în alte 18 oraşe din ţară şi din Republica Moldova de cei peste 20 de ambasadori Super, care au organizat proiecţii de film şi ateliere.

Pagina de Facebook: facebook.com/superadolescentii
Site-ul SUPER: www.superfestival.ro
Urmăreşte-ne şi pe instagram: @superfilmfestival

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Cu sprijinul: Centrul Naţional al Cinematografiei.
Parteneri: British Council România, Arhiva Naţională de Filme, Student Consulting, F64, Green Hours, PEGAS, Fundaţia Calea Victoriei, Vira Films, Asociaţia Vira, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Librăriile Humanitas, Institutul Cultural Român, Asociaţia Accept, Asociaţia de dezvoltare a filmului românesc, Institutul Francez, Institutul Goethe, Cereal Crunch Cafe, Macaz-bar, teatru, coop.
Parteneri Media: SUB25, Scena9, Decât o Revistă, LZR, Moderism.ro, Comunitatea Off Topic, RFI România, All About Romanian Cinema, Acoperişul de Sticlă, Art7.fm, SUBCAPITOL, Dissolved Magazine, Liternet.ro, Perspektiva, Radio România Cultural, Brrlog.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus