iunie 2018
Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, 2018
Unul dintre cele mai importante evenimente dedicate teatrului independent, Festivalul Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, începe înscrierile pentru cea de-a opta ediţie. În 2018 se pregăteşte o selecţie exigentă, în care spectacolele din toate secţiunile se vor "bate" pentru Premiile Festivalului.

Trupele şi organizaţiile de teatru independent din toată ţara sunt invitate să se înscrie până pe 22 iulie 2018 în competiţia Bucharest Fringe.

Condiţii de înscriere:
Se pot înscrie în Festival spectacole independente care au avut premiera în perioada 21 iulie 2017 - 20 iulie 2018. Prin spectacole independente organizatorul înţelege spectacole care nu sunt produse direct de teatre finanţate de la bugetele de stat. În schimb sunt acceptate colaborări între instituţii independente şi teatre de stat. Bucharest Fringe încurajează inovaţia, originalitatea, curajul artistic şi debutul - principii care se regăsesc în criteriile de selecţie ale Festivalului.

Fişa de înscriere poate fi descărcată de pe site-ul festivalului: www.bfringe.ro sau ca răspuns la un mail trimis la [email protected]. Pentru înscriere este obligatorie trimiterea unei înregistrări video complete a spectacolului.
După completare, fişa va fi trimisă pe adresa [email protected], până cel târziu pe data de 22 iulie 2018, ora 24:00.

Juriul de specialitate format din criticii: Monica Andronescu, Oltiţa Cîntec, Oana Cristea-Grigorescu, Cristiana Gavrilă şi Cristina Rusiecki va alege spectacolele pentru toate secţiunile Festivalului: Story, Unconventional, Serile Teatrului Studenţesc şi One Drama.

Spectacolele selecţionate vor intra în competiţia Bucharest Fringe care se va desfăşura în Bucureşti în perioada 29 septembrie - 7 octombrie 2018. În cadrul Festivalului vor fi acordate mai multe premii, de către un Juriu de reputaţi specialişti în domeniu.

La ediţia a şaptea, în toamna anului 2017, Festivalul s-a bucurat de o largă apreciere, evenimentele sale fiind vizionate de peste 2.000 spectatori, în marea lor majoritate tineri, în aproape 30 de spectacole, în 13 spaţii independente.

Pentru informaţii suplimentare vizitaţi www.bfringe.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus