iulie 2018
Festivalul Internaţional de Jazz Gărâna, 2018
Pe 12 iulie 2018 începe Gărâna Jazz Festival, ediţia cu numărul 22 - un festival iubit pentru starea de spirit la care contribuie, deopotrivă, muzica, peisajul splendid, gastronomia şi farmecul satului bănăţean. Cele trei scene din Munţii Semenic (Poiana Lupului, Hanul la Răscruce şi Biserica Catolică din Văliug) îşi aşteaptă iubitorii de jazz din toată Europa, pentru a se bucura de cele 25 de concerte susţinute de muzicieni din 16 ţări, inclusiv România.

Line-up
Youn Sun Nah & Ulf Wakenius, Stanley Clarke Band, Sly & Robbie meet Nils Petter Molvær feat. Eivind Aarset & Vladislav Delay, Roberto Fonseca Trio, Rymden (Wesseltoft, Öström, Berglund), Sebastian Studnitzky Quartet, Ekalavya (Abhijith PS Nair, Mohini Dey, Sandeep Mohan, Johnson, Roop), La Classe operaia va in Paradiso (lider Mircea Tiberian), Pink Freud, Kekko Fornarelli Trio, Elena Mîndru Finnection feat. Adam Bałdych, Bandes Originales (Courtois, Erdmann, Fincker), Avishai Cohen's Big Vicious, Puba Jazz Connection, Adam Bałdych & Helge Lien Trio şi Tore Brunborg, Stefano Battaglia Trio, Emil Bîzgă Quartet - Gipsy Blues, Exit Oz, Trigon, Benny Rietveld Ensemble, Horea Crişovan Acoustic Trip, Alex Calancea Band, Raul Kusak, Teodor Pop, Gheorghe Fikl.

Program
Programul complet al concertelor în funcţie de scene şi ore de începere este disponibil aici.


Bilete
Dacă nu aţi apucat încă să achiziţionaţi bilete la festival, o mai puteţi face online pe garana-jazz.ro/bilete. Biletele vor fi disponibile şi la faţa locului, la punctul de acces în Poiana Lupului, de joi, începând cu ora 16.00, în trei variante: bilet de o zi, la preţul de 85 lei; abonament pentru trei zile, la preţul de 240 lei şi abonament pentru întreaga perioadă a festivalului, la preţul de 300 de lei.

Kit de festival
Serile la Gărâna pot fi destul de friguroase, ţinând cont că ne aflăm la peste 1.000 de metri altitudine. Pe timp de seară temperatura este de 10-11 grade Celsius, iar în timpul zilei vor fi până la 27 de grade. Spectatorii sunt sfătuiţi să pună în bagaje haine călduroase, hanorace şi jachete potrivite pentru o vacanţă la munte. Din fericire, nu sunt anunţate ploi, dar, pentru orice eventualitate, nu ar trebui să lipsească din bagaje hainele impermeabile. Peste zi se poate face plajă şi baie în lacurile din zonă (Lacul 3 Ape, Văliug), aşa că, pe lângă pelerina de ploaie, puteţi lua cu voi şi costumul de baie. Mai multe despre bagaje la Gărâna Jazz Festival.

Dacă nu aţi apucat încă să vă rezervaţi cazare, recomandăm opţiunea campării - este cea mai populară variantă de cazare la festival. O recomandăm mai ales pentru cei obişnuiţi cu şederea la cort. Camparea se poate face pe dealuri, peste drum de scenă sau în curţile sătenilor. Este important să fiţi înarmaţi cu echipamentul potrivit pentru camping: izoprene, saltele, saci de dormit, lanterne şi, mai ales, haine groase. Detalii despre campare.
Drum
Pe site-ul festivalului sunt disponibile cele mai uşoare rute cu maşina, trenul sau avionul. Pentru opţiunea de carpooling găsiţi detalii aici. Nu ezitaţi să postaţi anunţul vostru, cu siguranţă se pot naşte conexiuni utile. De luni până vineri, la 07:05, 10:30, 15:05,18:05 din Autogara Transmontana (tel: +4-0255-213.762), situată la 15 minute distanţă de Gara Reşiţa Sud, va pleca un microbuz Mocanu Trans care transportă turiştii ce vin cu trenul dinspre Bucureşti şi Timişoara spre Crivaia -> Gărâna. Telefon de contact/rezervări/informare Mocanu Trans: 0744613121.

Ce se întâmplă la Gărâna pe lângă concerte
Pe lângă concerte, publicul va putea participa la prezentarea unei instalaţii-experiment realizată de pictorul Gheorghe Fikl, la reprezentaţia piesei de teatru Ferma, a trupei Auăleu, la Târgul Naţional de Viniluri, la expoziţia de afişe de jazz, precum şi la lansarea cărţii Instant Stage semnată de Ioana Tăut.

Împrejurimi
Peisajul zonei în care se află Gărâna este la fel de interesant ca muzica pe care o veţi asculta timp de 4 zile. Dacă ajungeţi pentru prima dată la festival, luaţi-vă timp să exploraţi împrejurimile pe timp de zi. Aici mai multe despre traseele din zonă, accesibile pe jos, cu bicicleta sau maşina, dar şi despre specificul culinar al zonei.

Festivalul de jazz de la Gărâna se desfăşoară anul acesta între 12-15 iulie 2018. Concertele vor avea loc pe scena mare a festivalului din Poiana Lupului (seara, după ora 19), în curtea Hanului La Răscruce (în timpul zilei, după ora 14) şi în Biserica Catolică din Văliug (de la ora 11). Mai multe detalii despre cazare, transport şi experienţa la Gărâna Jazz Festival sunt disponibile pe www.garana-jazz.ro. Biletele şi abonamentele pot fi cumpărate pe garana-jazz.ro/bilete/, www.bilete.ro, www.eventbook.ro sau www.eventim.ro.

Cu sprijinul: SILVA / Partener oficial: BCR / Sponsori: Mega Image, Catena şi Bioclinica
xxx
Festivalul Internaţional de Jazz Gărâna este organizat de Fundaţia Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. În ultimii 20 de ani, peste 70.000 de spectatori şi numeroşi artişti cu renume internaţional au împărtăşit experienţa muzicii jazz de avangardă ascultată sub cerul liber în micul sat din inima Banatului. Au cântat la Gărâna: Eberhard Weber, Mike Stern, Jan Garbarek, Charles Lloyd, Jean-Luc Ponty, Stanley Jordan, John Abercrombie, Miroslav Vitous, Zakir Hussain, Hiromi Uehara, Omar Sosa, Lars Danielsson, Avishai Cohen, Louis Sclavis, Jack DeJohnette, Kimmo Pohjonen şi mulţi alţii. Detalii pe www.garana-jazz.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus