iulie 2018
Festivalul Arkadia ShortFest, 2018
Cea de-a 5-a ediţie Arkadia ShortFest se va desfăşura între 15 - 18 august 2018 într-un spaţiu cu totul şi cu totul nou, lângă plaja Corbu din Constanţa. Sub înaltul patronaj al Mării, festivalul promite patru zile de artă contemporană: filme de pe toate continentele, o expoziţie de artă vizuală, workshop-uri, DJ-set-uri de excepţie, experienţe alternative şi petreceri care ţin până la răsărit. Biletele şi abonamentele au fost deja puse în vânzare în reţeaua Eventbook.ro la preţul de 20 lei / zi sau 50 lei pentru toate cele 4 zile de proiecţii.

Deschiderea festivalului va avea loc miercuri 15 august 2018, de la ora 21:30 şi va (re)aduce pe ecran filmele câştigătoare ale trofeului Arkadia ShortFest în cei 4 ani de festival - Vibraţia (2014, r. Germain Kanda), Acordajul profesorului Octav (2015, r. Germain Kanda), O noapte în Tokoriki (2016, r. Roxana Stroe), Pipa, sexul şi omleta (2017, r. Ana-Maria Comănescu).

 
 

În fiecare an trofeul Arkadia a fost conceput special, în stilistica tematică a ediţiei, de către un artist plastic contemporan, tradiţie care va continua şi la ediţia cu numărul 5. Filmele selectate în competiţia oficială din acest an vor fi anunţate în curând.

Retrospectiva Arkadia va fi urmată de primul film de lungmetraj care foloseşte pictura ca tehnică de animaţie - Loving Vincent / Cu drag, Van Gogh Regizoarea poloneză Dorota Kobiela, împreună cu câştigătorul premiului Oscar, britanicul Hugh Welchman, au co-regizat lungmetrajul de excepţie a cărui realizare a durat 7 ani.


Filmul porneşte de la ultima scrisoare neterminată a lui Van Gogh şi pune pe ecran existenţa pictorului printr-o tehnică modernă de animare a operelor sale. 125 de pictori din întreaga lume, printre care şi artistele plastice de origine română Carmen Belean şi Cătălina Codreanu, au realizat cele 62.450 de fotograme pictate în ulei. Pentru o secundă din film, au fost necesare, în medie 12 cadre, toate pictate manual, unul după celălalt. Un artist realiza în jur de 6 tablouri pe zi, adică o jumătate de secundă din film.

Tânăra actriţă Saoirse Ronan, nominalizată la Premiile Oscar 2018 pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru interpretarea din Lady Bird îi dă viaţă personajului Marguerite Gachet, în timp ce Douglas Booth (Romeo & Juliet, NoahJupiter Ascending) îşi împrumută vocea personajului Armand Roulin.

Prima zi de festival se va încheia abia în zorii următoarei zile, după o petrecere care promite multe surprize.

***

Detalii: www.arkadiashortfest.ro. Ne puteţi urmări pe Facebook: Arkadia ShortFest.

***
Festivalul de film Arkadia ShortFest este organizat de Asociaţia Culturală Arkadia, în parteneriat cu Unbar.
Sponsor principal: Kaufland
Sprijinit de: Alfa Romtrans, Shop4Office
Parteneri: Epson, Techir
Parteneri media: Radio Guerrilla, Revista Arte şi Meserii, Observator Cultural, Agerpres, Radio România Cultural, Movie News, Moviecore, Dissolved Magazine, SUB25, All About Romanian Cinema, LiterNet, IQool.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus