august 2018
Articole diverse
Sîmbătă, 1 septembrie 2018, între orele 11.00 - 12.30, la Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara, Festivalul de Film Central European îşi aminteşte de cineastul Mircea Veroiu (1941-1997).


Scriitorul Marian Sorin Rădulescu va începe cu o prezentare pe tema "În căutarea lui Mircea Veroiu", în care îl va situa pe regizor în peisajul cinema-ului românesc de autor al anilor '70-'80-'90.

Va urma proiecţia unui montaj cu fotograme din toate lungmetrajele regizorului pe teme muzicale de Adrian Enescu special compuse pentru câteva din filmele lui Mircea Veroiu.

Din creaţia regizorului va fi proiectat episodul 
Fefeleaga - prima parte din []Nunta de piatră]], dipticul scris şi regizat de Mircea Veroiu (Fefeleaga) şi Dan Piţa (La o nuntă), după povestiri de Ion Agârbiceanu. Nunta de piatră (director de imagine: Iosif Demian; scenografia: Helmut Sturmer, Radu Boruzescu; muzica: Dorin Liviu Zaharia şi Dan Andrei-Aldea, acompaniază formaţia Sfinx; montajul Dan Naum; în rolurile principale: Leopoldina Bălănuţă, Eliza Petrăchescu) face parte din topul celor mai bune zece filme româneşti, alcătuit de un grup de critici de film din România.


Evenimentul se va încheia cu cărţii lui Marian Sorin Rădulescu, Mircea Veroiu, poezia unei lumi tragice, apărută în 2018, la Editura Noi Media Print, Bucureşti.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus