septembrie 2018
Concursul Internaţional George Enescu, 2018
Şase tineri muzicieni din România, patru din Rusia, doi din Coreea de Sud şi câte unul din China, Japonia, Letonia şi Kazahstan s-au calificat în Etapa a II-a a Secţiunii de Pian a Concursului Internaţional "George Enescu" 2018 ale cărei rezultate au fost anunţate de către juriul de specialitate duminică seară.

Etapa I a Concursului Internaţional "George Enescu" 2018, Secţiunea Pian, s-a desfăşurat în zilele de 14, 15 şi 16 septembrie 2018, la Universitatea de Muzică din Bucureşti.

Juriul de specialitate a decis duminică seară, 16 septembrie 2018, concurenţii calificaţi pentru Etapa a II-a a Concursului: Viacheslav Ronzhin (Rusia), Paul Cartianu (România), Da Young Kim (Coreea de Sud), Anna Grot (Rusia), Daria Tudor (România), Alexander Panfilov (Rusia), Cătălin Răducanu (România), Xuanyi Mao (China), Oxana Shevchenko (Kazahstan), Cristian Sandrin (România), Jihyung Youn (Coreea de Sud), Iulia Marin (România), Florian Mitrea (România), Daria Parkhomenko (Rusia), Ryutaro Suzuki (Japonia) şi Daumants Liepinš (Letonia).

Juriul Secţiunii de Pian al ediţiei 2018 a Concursului Enescu este format din Philippe Entremont (Preşedintele Juriului), Hyoung-Joon Chang, Dan Atanasiu, Dana Borşan, Andrei Pisarev, Pascal Rogé, Peter Jablonski şi Philippe Dinkel.

Etapa a II-a (eliminatorie) a Concursului Enescu se va desfăşura în zilele de 18 şi 19 septembrie 2018, la Ateneul Român. Semifinala se va desfăşura pe 21 septembrie 2018. Finala Concursului, Secţiunea Pian, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijor Vassily Sinaisky, va avea loc pe 23 septembrie 2018, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Biletele pentru Finala Secţiunii Pian, care va şi încheia această ediţie a Concursului Enescu, sunt sold-out, însă publicul care nu a reuşit să achiziţioneze locuri în sala de concert va putea urmări finala în transmisie live pe www.festivalenescu.ro.

Între 1 şi 23 septembrie 2018, 270 de tineri artişti din 39 de ţări pe tot globul vin la Bucureşti să intre în competiţie pentru a câştiga un trofeu în cadrul ediţiei 2018 a Concursului Enescu.
Cu vârste cuprinse între 16 ani - cel mai tânăr concurent înscris în Concurs - şi 33 de ani - vârsta maximă admisă, tinerii muzicieni susţin recitaluri cu unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale secolului XX, dar şi ale compozitorului George Enescu, în interpretări diferite.Concurenţii evoluează în faţa juriului de specialitate, format din mari muzicieni consacraţi şi în faţa publicului în cele trei etape de concurs şi în cadrul Galelor Finale cu Orchestră, pentru cele trei secţiuni: Violoncel, Vioară şi Pian. La secţiunea Compoziţie, lucrările vor fi jurizate în formatul original, acestea fiind trimise de fiecare candidat în parte şi având numele secretizat până la încheierea procesului de jurizare.

La 60 de ani de la prima ediţie, înplin an de sărbătoare a Centenarului şi a 137 de ani de la naşterea compozitorului George Enescu, Concursul Internaţional George Enescu propune publicului o experienţă unică, şi extinde perspectivele culturale şi educaţionale într-un început de dezbatere despre felul în care muzica clasică poate transforma şi construi o societate.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesaţi: www.festivalenescu.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus