decembrie 2005
Sărbătorile de iarnă au darul binecuvântat de a ne ajuta să renunţăm la obiceiurile noastre cotidiene, destul de marcate de stereotipie. În perioada acestora devenim mai relaxaţi, gândim pozitiv, năzuim să fim veseli. Pe scurt, de Crăciun redescoperim savoarea şi bucuria vieţii, reînvăţăm să fim alături de cei dragi şi, cumva, devenim mai toleranţi cu semenii noştri.

Şi pentru că Radio România Cultural doreşte să participe din plin la bucuria ascultătorilor săi, acest post a pregătit o seamă de ediţii speciale ale emisiunilor de peste an, dar a gândit şi programe deosebite, unele dintre ele cu caracter muzical. Printre acestea Intermezzo muzical de sărbători (de la ora 7.15), Varietăţi... hibernale cu Mirela Stoenescu Tollea (de la ora 10), Punct şi contrapunct cu Ioana Mărculescu (de la 10.30) şi Poveşti muzicale de sărbători cu Felicia Nenoiu (de la ora 12).

Şi pentru că adevăraţii eroi ai Sărbătorilor de iarnă sunt copiii, Radio România Cultural le-a pregătit de luni până vineri, cu începere de la ora 9.05, emisiuni realizate special pentru această perioadă şi... botezate pe limba celor mici: Moşu' la Cultural de Marian Stere, Daruri pentru Moş Crăciun, de Daniel Horhocea, Ninsă ramură de brad de Mara Popa, Veste-poveste de Daniel Horhocea, Anul nou, cu bucurie! de Mara Popa, Vis de iarnă de Daniel Horhocea şi Minimegastar în sărbătoare10 ani, de Mihai Vanica şi Marian Stere.

Fireşte, de Sărbători teatrul nu avea cum să lipsească din programele postului Radio România Cultural. De aceea, ora 10 este Ora teatrului radiofonic, când pot fi ascultate piese deosebite, precum Chiriţa în Iaşi de Vasile Alecsandri, Boemii de Ion Minulescu, O noapte de vis – musical după Visul unei nopţi de iarnă de Tudor Muşatescu, Pogoară iarna de Maxwell Anderson sau Mantaua de Gogol.

Realizatorii Matinalului cultural pregătesc şi ei ascultătorilor numeroase suprize de Sărbători, cu ediţii speciale de tot felul. În plus, în seara zilei de 31 decembrie, de la ora 19 la 22 Magdalena Tara vă invită la o ediţie specială a emisiunii Călătorie în jurul lumii ce va cuprinde mesaje şi urări din partea ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti, însoţite de dedicaţii muzicale specifice ţării lor de origine, emisiune care se va relua pe 1 şi 2 ianuarie dimineaţa. Ultima emisiune a anului 2005 la Radio România Cultural va fi Lumea şi muzica, realizatoarea Mihaela Soare invitându-vă prin intermediul artei lui Mozart sau Mantovani, Ceaikovski sau Louis Armstrong, Beethoven sau Edith Piaf să descoperiţi o dată în plus "misterul" ce face existenţa suportabilă şi viaţa mai frumoasă, adică enigmatica fascinaţie a muzicii.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus