septembrie 2018
Festivalul de film de animaţie anim'est, 2018
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est vine în sprijinul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă cu o proiecţie caritabilă - Marnie's World, duminică, 30 septembrie 2018, de la ora 18.00, la Cinema Elvire Popesco. Toate încasările adunate din vânzarea biletelor vor fi donate pentru proiectul de construire a primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România.

O adaptare după celebrul basm al Fraţilor Grimm, Muzicanţii din Bremen, potrivită pentru toate vârstele, Marnie's World este cel mai recent film de animaţie în regia lui Christoph Lauenstein şi Wolfgang Lauenstein, care deţin în palmares un Premiu Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie (Balance, 1989). Biletele la proiecţie, în valoare de 10 lei, pot fi achiziţionate online, pe Eventbook.ro, şi vor fi disponibile şi în cinema.

Conform datelor comunicate de Dăruieşte Viaţă, turnarea fundaţiei primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din ţară a început în luna iunie a acestui an, în curtea Spitalului "Marie Curie" din Bucureşti. Până în momentul de faţă, peste 150.000 de donatori, persoane fizice şi companii, s-au alăturat proiectului, devenind fondatori ai Spitalului.

Echipa festivalului Anim'est crede cu tărie că filmul poate deveni un bun prilej pentru susţinerea unei cauze umanitare şi că publicul cinefil se poate transforma în public donator al unui spital menit să ofere mai multe şanse la viaţă copiilor bolnavi de cancer din România.

Reprezentanţii Asociaţiei Dăruieşte Viaţă vor fi prezenţi duminică pentru a oferi publicului mai multe informaţii despre proiect. Spectatorii care vor dori să doneze în nume propriu vor avea posibilitatea să o facă direct la eveniment. De asemenea, Dăruieşte Viaţă oferă şi posibilitatea donaţiilor online pe www.bursadefericire.ro şi prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL (donaţii de 4 euro/lună).

Un tur virtual al Primului Spital de Oncologie şi Radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din România este disponibil aici:

Cea de-a treisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 28 septembrie - 7 octombrie 2018 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Point şi Expirat. Biletele şi Festival Pass-urile pot fi achiziţionale online, pe Eventbook.ro, şi vor fi disponibile şi în cinema. Programul complet al ediţiei din acest an este disponibil pe site-ul Anim'est.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, partener EMILE Awards - Premiile Europene ale Industriei Filmului de Animaţie, este organizat de Asociaţia Este'n'est şi finanţat de Centrul Naţional la Cinematografiei, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Uniunea Cineaştilor din România şi Institutul Cultural Român.
Parteneri instituţionali: Centrul CINETic, UNATC I. L. Caragiale, Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez din România, Ambasada Franţei în România, Centrul Ceh, Institutul Maghiar din Bucureşti, Delegaţia Valonia-Bruxelles, Institutul Polonez.
Parteneri: Groupama Asigurări, Old Mout, AVIS Rent a Car, Framebreed, Point Hub, Expirat, Cărtureşti
Parteneri media: Radio Guerilla, Blitz TV, Vice România, Radio România Cultural, Sub25, The Institute, AaRC.ro, Igloo/Banchiza Urbană, IQads & SMARK, Proanimatie.ro, AGERPRES, Ziarul Metropolis, Dissolved Magazine, Munteanu
Partener de monitorizare: mediaTRUST

Descarcă programul anim'est, 2018 aici..