august 2018
Festivalul de film de animaţie anim'est, 2018
Pentru a treisprezecea toamnă la rând, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est aduce un suflu proaspăt de energie în cinematografe şi pe străzile capitalei. Ediţia din acest an, care va avea loc între 28 septembrie şi 7 octombrie 2018, este dedicată animaţiei experimentale şi de avangardă, adunând la un loc câteva dintre cele mai neconvenţionale şi inovatoare experimente vizuale animate din anii '20 şi până astăzi, producţii emblematice care au marcat istoria cinematografiei şi în special pe cea a filmului de animaţie.

Unul dintre cele mai spectaculoase lungmetraje de animaţie ale anului deschide ediţia cu numărul 13: Another Day of Life, o producţie a multipremiatului studio polonez Platige Image, co-regizată de spaniolul Raúl de la Fuente şi polonezul Damian Nenow. Un start de festival puternic, relevant pentru tematica de anul acesta, filmul anulează graniţele narative tradiţionale, îmbinând animaţia CG de ultimă oră cu scene de live-action, imagini de arhivă şi interviuri actuale.

Adaptată după cartea cu acelaşi nume, scrisă de jurnalistul polonez Ryszard Kapuściński, animaţia redă experienţele reale, captivante şi tulburătoare ale lui Kapuściński în timpul Războiului Civil Angolez, declanşat în 1975 şi care a continuat timp de 27 de ani, devenind unul dintre cele mai sângeroase războaie civile din istorie.
Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes şi a fost proiectat în afara competiţiei la cea mai recentă ediţie a Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy - cel mai mare festival al industriei de animaţie.

Cea de-a treisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 28 septembrie - 7 octombrie 2018 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Point şi Expirat. Biletele pot fi achiziţionate pe site-ul www.eventbook.ro şi sunt disponibile, de asemenea, în Cinemateca Eforie şi Cinema Elvire Popesco pe toată perioada festivalului.

Anim'est e singurul festival din România care propune filme pentru Premiul Oscar®: începând cu 2017, câştigătorul Trofeului Anim'est intră automat pe lista lungă de nominalizări la Premiul Oscar®, în categoria Cel mai bun scurtmetraj de animaţie, votată de membrii Academiei Americane de Film®.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, partener EMILE Awards - Premiile Europene ale Industriei Filmului de Animaţie, este organizat de Asociaţia Este'n'est şi finanţat de Centrul Naţional la Cinematografiei, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Uniunea Cineaştilor din România şi Institutul Cultural Român.
Parteneri instituţionali: Centrul CINETic, UNATC I. L. Caragiale, Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez din România, Ambasada Franţei în România, Centrul Ceh, Institutul Maghiar din Bucureşti, Delegaţia Valonia-Bruxelles, Institutul Polonez.
Parteneri: Groupama Asigurări, AVIS Rent a Car, Point, Expirat


Descarcă programul anim'est, 2018 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus