octombrie 2018
Concursuri
Teatrul Excelsior prezintă sâmbătă, 20 octombrie 2018, şase spectacole-lectură realizate pe baza textelor finaliste ale Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi New Drama, ediţia a IV-a.

La începutul anului, adolescenţii din întreaga ţară au fost invitaţi să scrie o piesă într-un act, pe care să o trimită teatrului alături de o scrisoare de motivaţie, prin care să explice de ce îşi doresc să participe la acest concurs. Din 56 de piese înscrise, şase au fost selecţionate de juriul de specialitate.

Cei şase finalişti au participat la atelierul de scriere dramatică desfăşurat în perioada 27-29 aprilie 2018, la Teatrul Excelsior. În urma atelierului, toate cele şase piese au fost rescrise, sub directa îndrumare a regizorului şi scenaristului Radu Apostol, coordonatorul acestui atelier.

Etapa a III-a a concursului New Drama se va desfăşura sâmbătă, 20 octombrie 2018, începând cu ora 11.00, la Sala Studio a Teatrului Excelsior. Cele şase texte finaliste vor fi transformate în spectacole-lectură, realizate de tineri regizori şi actori, încă studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti.

Textele finaliste sunt:

Băiatul cu şosete roz de Alexandru Gorghe (18 ani, Botoşani)
Nu te duce capul? de Maria Alexandra Stoica (14 ani, Piteşti)
Androgin de Iuliana Mardar (18 ani, Constanţa)
Inner Drama de Adriana Costinaş (16 ani, Baia Mare)
În căutarea pierderilor de Denisa Anton (15 ani, Sat Traian, Com. Braniştea, Jud. Galaţi)
Altfel printre ceilalţi de Petronela Duşa (15 ani, Sat Pătrângeni, Zlatna, Jud. Alba)


Piesa câştigătoare a celei de-a IV-a ediţii a Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi New Drama va fi desemnată de juriul compus din: Andreea Grosu, Andreea Ciocîrlan, Andrei Grosu - regizori şi Andreea Hristu şi Dan Pughineanu - actori ai Teatrului Excelsior, protagonişti în spectacolul Missouri Sky de Victor Morozov, piesa câştigătoare a ediţiei 2017.

Ca şi în ediţiile precedente, piesa câştigătoare va fi pusă în scenă în stagiunea 2018-2019 şi va intra în repertoriul Teatrului Excelsior.

Mai multe detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe site-ul http://www.teatrul-Excelsior.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus