noiembrie 2018
Fabulamundi, proiect european de dramaturgie
Între 14 şi 22 noiembrie 2018, autorul dramatic Guillem Clua este invitatul Universităţii de Arte din Tîrgu-Mureş, unde va susţine, în cadrul unei rezidenţe Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders?, ateliere de creaţie la care vor participa studenţi ai Masteratului de Scriere Dramatică (Facultatea de Arte în Limba Română).

Rândunica, una dintre cele mai ofertante piese de teatru scrise de Guillem Clua, va fi montată în regia Oanei Leahu la Teatrul Studio, iar autorul va fi prezent la repetiţii şi la premiera din data de 18 noiembrie 2018, ora 19.00, în deschiderea Festivalului Internaţional Studio, 2018. În distribuţie: actorii Monica Ristea şi Mihai Crăciun.

Rândunica (versiune în limba română de Luminiţa Voina-Răuţ) este o piesă emoţionantă, delicată, care vorbeşte despre dragoste în toate formele sale, despre conflictul dintre generaţii, despre regrete şi, nu în ultimul rând, despre capacitatea noastră de a-i înţelege şi accepta pe cei apropiaţi.

Guillem Clua, autor dramatic, regizor şi scenarist spaniol, şi-a început educaţia teatrală la Sala Beckett din Barcelona şi la London Guildhall University în 1994. Este foarte bine cotat la nivel internaţional şi deţine numeroase premii ca autor dramatic.

Oana Leahu este regizor, profesor universitar doctor şi decan al Facultăţii de Arte în Limba Română din cadrul Universităţii de Arte din Tîrgu-Mureş. Deţine premii naţionale şi internaţionale pentru regie, fiind interesată de teatrul de animaţie, de zona experimentală şi de textul nou de teatru. Regizează cu succes spectacole pentru copii şi pentru publicul tânăr. Este directorul Festivalului Internaţional Studio.

Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders
? este un proiect european care urmăreşte susţinerea dramaturgiei contemporane europene şi promovarea internaţională a autorilor români, prin implicarea a peste douăzeci de teatre, festivaluri şi organizaţii culturale din Austria, Belgia, Republica Cehă, Franţa, Germania, Italia, Polonia, România, Spania şi Marea Britanie. Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesaţi pagina web a proiectului: www.fabulamundi.eu! Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders? este un proiect cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus