noiembrie 2018
Festivalul Bucharest Best Comedy Film, 2018
În perioada 22 - 25 noiembrie 2018, Asociaţia CulturALL în parteneriat cu Primăria Capitalei prin ARCUB pregăteşte la Bucureşti prima ediţie a Bucharest Best Comedy Film Festival, ce va avea loc în 2019. Timp de patru zile, personalităţi internaţionale din lumea cinematografiei se întâlnesc la Bucureşti pentru a stabili structura festivalului şi regulamentul de selecţie a filmelor ce vor concura pentru titlul "Comedia Anului".

Invitatul special al evenimentului este celebrul actor Franco Nero, care vine la Bucureşti pe 23 noiembrie 2018, de ziua lui. Franco Nero a jucat în peste 200 de filme şi a lucrat cu cei mai apreciaţi regizori europeni, printre care Luis Buñuel, Rainer Werner Fassbinder, Claude Chabrol, Sergey Bondarchuk, Michael Cacoyannis, Elio Petri, Marco Bellocchio şi Enzo G. Castellari.

Franco Nero va lua parte şi la masa rotundă a juriului Bucharest Best Comedy Film Festival, ce va avea loc la ARCUB, Sala Arcelor, în perioada 22-23 noiembrie 2018. Printre specialiştii care vor participa, alături de renumitul actor italian, la întâlnirile pregătitoare ale festivalului sunt 17 actori, regizori, producători şi critici de film, precum Andrea Sabaddini, director de festival în Marea Britanie, regizorul japonez Kohki Hassei, scenaristul spaniol Christian Routh şi producătorul argentinian, nominalizat la Oscar, Hugo Castro Fau.

Din evenimentele programate în noiembrie 2018 de organizatorii festivalului face parte şi o serie de sesiuni masterclass susţinute de specialiştii industriei cinematografice pe tema "Universal Comedy Analysis".
Bine-cunoscutul critic de film Irina-Margareta Nistor va fi cea care va conduce masterclass-ul: "Bucureştiul se bucură că poate râde la cele mai bune comedii, pe care le veţi putea vota, alături de un juriu de Oscar, anul viitor. Deocamdată pregătim episodul-pilot al unui proiect cu zâmbetul pe buze, în care din prezentările unor experţi veţi afla ce înseamnă umorul pe întreaga planetă!"

Preşedintele şi iniţiatorul Bucharest Best Comedy Film Festival, Enea Dabija, spune: "Ne dorim ca timp de 10 zile bucureştenii să zâmbească, să râdă din suflet. Vom alege comedia anului împreună, aşa cum o vedem noi bucureştenii".


Bucharest Best Comedy Film Festival se doreşte o competiţie cinematografică anuală de amploare, menită să desemneze cea mai bună comedie a anului la nivel internaţional. Cele mai bune zece comedii produse recent la nivel internaţional vor fi notate de juriul festivalului şi votate de public în cadrul primei ediţii a BBCFF, programată pentru anul 2019, la Bucureşti.

1 comentariu

  • Numai unul si unul
    Janos, 22.11.2018, 19:39

    Numai unul si unul. Bani aruncati aiurea, invitati dintre care unii controversati. Un presedinte de festival ce nu are nici o treaba cu lumea filmului. Dna Irina Nistor alaturi de niste bagatori de seama ce au zis sa isi adauge pe agenda biografica ceva nou...

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus