Banchetul / decembrie 2018
Articole diverse
Graţioasa Thalie s-a întrupat în mod miraculos într-un personaj cu nume cultural concret: Teatrul Dramatic "Ion D. Sîrbu" din Petroşani. Semeţindu-se printre nămeţii lui decembrie 2018, el, bătrânelul viguros a simţit nevoia să-şi afirme prezenţa în peisaj şi a grăit mulţumit: "Am împlinit 70 de ani în 26 mai 2018. Am fost sărbătorit cum se cuvine în anul Centenarului Unirii în cadrul Galei care a adus în Vale prestigioşi oameni de teatru de pretutindeni. După sărbătoarea de la 1 Decembrie 2018, echipa managerială a ţinut să mă sărbătorească încă o dată într-o micro-stagiune cu succesele anului 2018. Un bilanţ de care nu-mi e ruşine. Dimpotrivă." Aşa grăit-a mândra Thalie, din spatele măştii bătrânicioase dar senine, împodobită în argintiul zăpezilor pogorâte peste arborii dintre Biserica Sfânta Treime şi Biserica Evanghelică, într-o adevărată feerie hibernală petroşeneană.

Cinci spectacole în trei zile a programat managerul Cosmin Rădescu între 14-16 decembrie 2018 şi bucuriile reprezentaţiilor s-au ţinut lanţ în jurul actorilor. O echipă de actori tineri şi entuziaşti ce se aruncă fără ezitări în valul înnoirilor stilistice provocatoare.

Vă invităm să citiţi cronicile celor cinci spectacole la linkurile de mai jos:
Dramele mulţimilor ignorate - Pământ de cretă
Infernul suntem noi - Absent
Comedia gafelor candide - Cină cu proşti
Trio extrem comic - Operele complete ale lui William Shakespeare
Partituri ofertante - Audiţia.ro

Despre al şaselea spectacol nu vă pot povesti nimic. La concurenţă cu ninsoarea abundentă de afară, a fost programat spectacolul Fata moşului şi fata babei în regia lui Horaţiu Ioan Apan. Deşi decorul se montase pe scenă în aşteptarea micilor spectatori, copiii au ales zăpada tămăduitoare de toate relele lumii. Decorul hibernal de pe străzi s-a dovedit a fi mai atrăgător.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus