ianuarie 2019
Articole diverse
"Mângâie un câine şi o să-ţi găseşti un job permanent, hrăneşte-l şi te vei bucura de recunoştinţa şi dragostea lui toată viaţa."

Dogman / Frizerul de câini, noul film al lui Matteo Garrone (Gomorra, 2008) intră în cinematografele româneşti din 25 ianuarie 2019 şi îşi propune să susţină câini abandonaţi care şi-au găsit refugiu în casa Florielei Grapini. Husse România se alătură cauzei ca partener al distribuţiei filmului în România, donând hrană pentru câini, pentru o masă, la fiecare bilet vândut în cinema. Acţiunea va acoperi toate proiecţiile din ţară, astfel încât toţi spectatorii din Bucureşti şi celelalte oraşe pot contribui la ea.

Adăpostul în cauză este chiar casa Florielei Grapini, care de 10 ani salvează câini abandonaţi pe marginea şoselelor dintre diferite localităţi. Domiciliul Florielei se află în afara capitalei şi datorită curţii spaţioase poate găzdui cei peste 130 de câini care au nevoie de ajutor în prezent. Animalele sunt îngrijite corespunzător fiind hrănite constant, vaccinate şi beneficiind de controale veterinare periodice. De-a lungul timpului, cu ajutorul Florielei, aproximativ 200 de câini şi-au găsit stăpân.

"Am grijă de câini de mulţi ani, fără să fi avut un sprijin din alte părţi. Pe o parte dintre ei îi iau acasă şi îi îngrijesc, pentru că de cele mai multe ori sunt răniţi, dar alţii rămân acolo, în câmp. Celor rămaşi le duc mâncare şi asta declanşează efectul Pavlov: câinii mă aşteaptă acolo unde le-am lăsat hrana. Şi nu pot să-i dezamăgesc. De aceea, mă bucur mult de lansarea filmului şi de această iniţiativă. Le mulţumesc celor implicaţi şi îmi doresc ca tot mai mulţi oameni să vadă sau să simtă dragostea de care eu mă bucur zilnic." spune Floriela Grapini.

Adăpostul independent al Florielei nu este susţinut de nicio asociaţie, de aceea, Husse România va dona câinilor de aici hrană la fiecare bilet vândut la Frizerul de câini.

Husse este o companie suedeză înfiinţată în 1987 în Stockholm. De-a lungul celor peste 30 de ani de dezvoltare a devenit leader la nivel internaţional în livrarea la domiciliu a hranei pentru câini şi pisici. Mâncarea este preparată din ingrediente de cea mai bună calitate, potrivite consumului uman şi este produsă folosind procese unice de fabricaţie pentru a menţine calitatea nutritivă a fiecărui ingredient. Din anul 2018, compania este prezentă şi în România, oferind produse de calitate excepţională, consiliere nutriţională şi livrare personală şi gratuită la domiciliu. Obiectivul Husse: promovarea stilului de viaţă sănătos pentru animalele de companie. Mai multe detalii pot fi găsite pe www.husse.ro.

"Suntem onoraţi şi bucuroşi să ne alăturăm Voodoo Films şi filmului Frizerul de câini în demersul de sprijinire a adăpostului de căţei. Considerăm că facem ceva firesc. Iubim foarte mult câinii şi pisicile, aşa că totul vine cât se poate de natural şi vom continua să ajutăm cât vom putea. Suntem într-o afacere cu hrană pentru animalele de companie şi este normal să susţinem animalele mai puţin norocoase, iar experienţa de peste 3 decenii a Husse ne face mândri să reprezentăm acest brand şi în România." - Cătălin Dumitru, Managing Partner.

Avanpremierele filmului vor avea loc la Cinema Elvire Popesco, sâmbătă, 19 ianuarie 2019 de la ora 18:30 (în cadrul Oscar Weekend) şi miercuri, 23 ianuarie 2019, de la 20:30.

Dogman / Frizerul de câini a fost nominalizat pe 9 ianuarie 2019 la premiile BAFTA pentru Cel mai bun film într-o limbă străină, aflându-se din nou în competiţie cu filme precum Cold War, Roma, Shoplifters şi Capharnaüm. Premiile vor fi acordate joi 10 februarie 2019 la Londra.

Filmul a câştigat la Cannes 2018 Premiul pentru Cel mai bun actor, Marcello Fonte şi Premiul pentru Cel mai bun ansamblu canin, Palm Dog.

Autor al filmelor Gomorra şi Reality, ambele distinse cu Marele Premiu la Cannes, Matteo Garrone este unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani, fiind considerat cineastul care a revigorat cinema-ul italian, alături de Paolo Sorrentino. Filmele lui Garrone se evidenţiază prin tematica realistă, preferinţa de a lucra cu actori non-profesionişti şi amprenta vizuală puternică. Acestea sunt câteva dintre trăsăturile care i-au adus comparaţii cu neorealiştii italieni ai anilor '60.

Sinopsis: Într-o lume unde dreptatea aparţine celor puternici, Marcello, un simpatic şi caraghios frizer de patrupede, îşi completează veniturile de la salonul canin la care lucrează vânzând şi ceva droguri- doar din când în când! Când Simoncino, client fidel de al lui Marcello şi fost boxer, e eliberat din puşcărie, cartierul ia foc - iar Marcello se vede nevoit să îi sară în ajutor. Gândind că poate ţine bestia în frâu, Marcello se alătură violentului său tovarăş cu devotamentul unui câine credincios care îşi urmează orbeşte stăpânul. Hotărât să-şi ia revanşa după ani îndelungi de umilinţe şi frustrări - Marcello îşi face un plan de răzbunare care îl ia până şi pe el prin surprindere. Rating: N15


Facebook: https://goo.gl/mpfRrp şi Instagram: https://goo.gl/RqFEpF
Website: https://voodoofilms.ro/
Cinematografele din ţară unde va fi distribuit filmul, aici.
Filmul se lansează pe 25 ianuarie 2019 în 33 cinematografe din 20 oraşe.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus