martie 2019
Teatrelli organizează un atelier-casting gratuit pentru actori coordonat de Florin Fieroiu, unul dintre cei mai importanţi şi aclamaţi coregrafi români.

Înscrierile pentru atelierul-casting suţinut de Florin Fieroiu la Teatrelli au loc până pe 5 aprilie 2019 şi sunt destinate actorilor şi actriţelor cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, care au foarte bune aptitudini de mişcare sau experienţă în zona dansului contemporan.

La Teatrelli se pregăteşte o nouă producţie în prima jumătate a acestui an: un text contemporan sută la sută original ce poartă semnătura cunoscutei autoare Mihaelei Mihailov, însoţit de muzica lui Vlaicu Golcea, care concepe şi o instalaţie sonoră pentru spectacol, şi purtând semnătura regizorală şi coregrafică a lui Florin Fieroiu, scenografia urmând să fie creaţia Cristinei Milea.

Unul dintre cei mai aclamaţi coregrafi români, Florin Fieroiu are o experienţă de mai bine de 25 de ani, semnând numeroase şi importante spectacole atât pentru scena de dans contemporan, cât şi pentru cea de teatru. În anul 1996, a fost distins cu premiul "Le Prix Individuel d'Interpretation" la a cincea ediţie a Întâlnirilor Coregrafice Internaţionale de la Paris. În 2008 a fost laureat cu premiul special UNITER pentru coregrafie în arta spectacolului.

Pentru a selecta artiştii care urmează să facă parte din noua producţie, coregraful Florin Fieroiu susţine unui atelier-casting de trei zile, între 9 şi 11 aprilie 2019, cu tema "sonoritatea mişcării".

"Suntem onoraţi să îl avem pe Florin Firoiu alături de noi la Teatrelli. Punem accent pe arta contemporană, atât din perspectiva produsului final - spectacolul -, cât şi din cea a artiştilor, autorilor şi muzicienilor cu care colaborăm la această producţie. Şi, mai ales, ne dorim să oferim încă o oportunitate de dezvoltare gratuită actorilor, aşa cum stă în puterea unui teatru subvenţionat din bugetul local. Credem că pentru actori, experienţa lucrului cu Florin Fieroiu va fi una revelatoare, iar pentru public, atunci când este gata spectacolul, o ocazie de a intra în lumea actuală a teatrului, un teatru al prezentului, conceput de o echipă exclusiv contemporană", a declarat pentru presă Roxana Lăpădat, director artistic Teatrelli.

Detalii complete despre procedura de înscriere la atelierul-casting cu Florin Fieroiu

Ca să se înscrie, actorii pot trimite un CV la adresa de mail [email protected], până la data de 5 aprilie 2019 (inclusiv).
Cei înscrişi vor fi invitaţi la Teatrelli (Piaţa Lahovari nr. 7) în data de 9 aprilie 2019, la ora 11.00, unde Florin Fieroiu va selecta 15 participanţi la workshop. Atelierul propriu-zis se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 aprilie 2019, la Teatrelli. La finalul acestuia, Florin Fieroiu, împreună cu alţi membri ai echipei de producţie, îi vor alege pe protagoniştii noii producţii Teatrelli, a cărei premieră este programată pentru sfârşitul lunii iunie 2019. Cei selectaţi în distribuţia noului spectacol vor fi anunţati în perioada 14 - 20 aprilie 2019.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.

Despre Teatrelli
Teatrelli este un proiect creart, un spaţiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producţii proprii de teatru şi dans, precum şi concerte acustice, dezbateri şi artist-talk-uri.
www.facebook.com/teatrelli/
www.instagram.com/teatrelli/
www.creart.ro/teatrelli/

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus