aprilie 2019
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2019
Trupe de teatru de liceeni din toată ţara sunt invitate să se înscrie la secţiunea dedicată lor din cadrul ediţiei cu numărul 14 a festivalului Ideo Ideis, care va avea loc între 6 şi 12 august 2019 la Alexandria. Ultima zi de înscrieri pentru trupele de liceeni este 19 mai 2019.

Opt trupe din cele înscrise, împreună cu o trupă locală, din Alexandria, vor putea participa la toate activităţile din festival. Participarea la Ideo Ideis le asigură liceenilor din trupele selectate un program intensiv de ateliere de dezvoltare personală şi ateliere de măiestrie special gândite pentru ei, unde pot alege între dans, scriere creativă, muzică, film sau fotografie, toate susţinute de tineri profesionişti. În fiecare seară din festival pot participa gratuit la spectacolele de teatru profesionist şi evenimentele din program.

Ca parte din secţiunea non-competitivă "Spectacole de Teatru Tânăr", în a doua jumătate a festivalului, trupele îşi vor prezenta propriile spectacole în faţa publicului. Pe durata festivalului, fiecare trupă va avea alături un profesionist din lumea teatrului care o va ghida şi va oferi feedback aplicat fiecărui participant în parte.
Trupele se pot înscrie până pe 19 mai 2019, ora 23:59, pe http://ideoideis.ro/inscriere. Toate detaliile necesare înscrierii sunt disponibile în Ghidul Trupelor Aplicante.

Trupele selectate vor fi anunţate pe 27 mai 2019. Selecţionerii trupelor sunt Alexandru Ion (actor, co-preşedinte Asociaţia TETA), Nora Dobre (manager cultural, director Ideo Ideis), Ana Teodorescu (teatrolog, coordonatoare a departamentului artistic al Ideo Ideis), Alexandra Murăruş (actriţă, coordonatoare a departamentului de ateliere Ideo Ideis) şi Paul Petrache (critic de film, coordonator al departamentului relaţii trupe Ideo Ideis).

Ideo Ideis este un festival de teatru pentru comunitate şi, în acelaşi timp, un eveniment dedicat procesului de educaţie alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din ţară şi are rolul de a-i ajuta pe participanţi să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare, să capete încredere în ei înşişi şi să interacţioneze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală şi profesională.
www.ideoideis.ro
https://www.facebook.com/ideoideis/

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus