aprilie 2019
Festivalul de Film Cannes, 2019
Independenţa Film, casa de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase, va aduce pe ecranele din România în lunile următoare unele dintre cele mai aşteptate titluri din competiţia oficială de la Cannes 2019: Pain and Glory / Dolor y gloria, în regia lui Pedro Almodóvar, Young Ahmed / Le jeune Ahmed al fraţilor Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Sorry We Missed You (Ken Loach), It Must Be Heaven (Elia Suleiman) şi The Beanpole al regizorului rus Kantemir Balagov, selectat în secţiunea Un Certain Regard. Lista va fi completată de alte titluri în săptămânile următoare.

Pain and Glory / Dolor y gloria, filmul autobiografic al regizorului spaniol Pedro Almodóvar, care îi are în rolurile principale pe Antonio Banderas şi Penelope Cruz, punctează cu emoţie aspecte mai puţin cunoscute din viaţa autorului şi este, totodată, o odă a dragostei lui pentru cinema.


De două ori recompensaţi cu Palme d'Or, fraţii Dardenne revin la Cannes cu un nou film social: Young Ahmed / Le jeune Ahmed, povestea lui Ahmed, un puşti de 13 ani, prins între provocările vârstei şi convingerile religioase extreme.


Şi tot un film social propune şi regizorul britanic Ken Loach: Sorry We Missed You - povestea unei tinere familii care se confruntă cu datorii mari în urma crizei din 2008 şi care se luptă pentru a se menţine pe linia de plutire într-o piaţă a muncii dominată de joburi de scurtă durată.


It Must Be Heaven al regizorul palestinian Elia Suleiman, care este, de asemenea, şi personajul central al filmului, explorează cu umor, prin intermediul unei călătorii în afara Palestinei, teme ca identitatea, naţionalitatea şi apartenenţa, în timp ce filmul The Beanpole al regizorului rus Kantemir Balagov ne poartă prin Leningradul anului 1945, pe urmele a două tinere femei ce luptă pentru a-şi reconstrui viaţa printre ruinele celui de Al Doilea Război Mondial.


Competiţia Cannes FF 2019 este completată de titluri ca The Dead Don't Die, de Jim Jarmusch, Il traditore, de Marco Bellochio, The Wild Goose Lake, de Diao Yinan, Parasite, de Bong Joon Ho, Roubaix, une lumiére!, de Arnaud Desplechin, Atlantique, de Mati Diop, Matthias et Maxime, de Xavier Dolan, Little Joe, de Jessica Hausner, Les misérables, de Ladj Lee, A Hidden Life, de Terrence Malick, Bacurau, de Kleber Mendonça Filho şi Juliano Dornelles, La Gomera, de Corneliu Porumboiu, Frankie, de Ira Sachs, Portrait de la Jeune Fille en Feu, de Céline Sciamma şi Sybil, de Justine Triet.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus