mai 2019
Articole diverse
Cel mai nou spectacol Giuvlipen va avea premiera pe 7 şi 8 mai 2019, ora 19.30, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Giuvlipen împreună cu regizorul şi dramaturgul Bogdan Georgescu vă prezintă un spectacol curajos şi seducător, care deconstruieşte tiparele teatrale clasice şi chestionează printr-un discurs performativ cum structurile sociale şi politice ne influenţează viaţa privată.
Când lumea e o scenă în care retorica nesiguranţei şi a fricii ne modelează din ce în ce mai mult privirea asupra vieţii, venim cu o contrapropunere: aceea de a ne celebra senzualitatea şi apartenenţa la comunitatea queer şi minoritatea romă.

Priveşte Sexodrom ca pe o răzvrătire.
De a aduce în spaţiul public poveşti private şi naraţiuni intime. De a-ţi spune istoria cu voce tare atunci când nimeni nu vrea să o audă.

Gândeşte-te la Sexodrom ca la o declaraţie politică de dragoste.
De a ne spune unele altora că vieţile noastre şi sexualitatea noastră pot fi o călătorie plăcută, dar mai ales sigură, oricine am fi, orice vârstă am avea, orice gen, orientare sexuală, din orice mediu social sau profesional am veni.

Uită-te la Sexodrom ca la o invitaţie către o mare demascare.
Care sunt poveştile #metoo din România despre care nu afli niciodată nimic, despre care nu ajungi să citeşti pe internet? E momentul ca acestea să fie spuse asumat şi fără ocolişuri.

Sexodrom este o producţie teatrală de grup realizată în urma atelierului de scriere dramatică "Politici în privat", care şi-a propus să exploreze împreună cu tineri şi tinere artiste rome subiecte încă tabu în spaţiul public românesc. Spectacolul Sexodrom contribuie totodată, împreună cu celelalte producţii ale companiei de teatru Giuvlipen, la dezvoltarea unui Teatru Rom în Romania, prin creşterea repertoriului, creşterea vizibilităţii producţiilor teatrale realizate de actori romi, şi conectarea teatrului rom la publicul larg, prin abordarea de teme relevante pentru comunitatea romă şi societatea românească în general.

Următoarele reprezentaţii: 24, 25 mai 2019 la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Distribuţia:
Mihaela Drăgan, Zita Moldovan, Oana Rusu, Raj Alexandru Udrea, Nicoleta Ghiţă, Antonella Lerca Duda

Echipa artistică:
Text: Mihaela Drăgan, Antonella Lerca Duda, Nicoleta Ghiţă, Zita Moldovan, Bety Pisică, Oana Rusu, Raj Alexandru Udrea
Concept şi regie: Bogdan Georgescu
Scenografie: Irina Gâdiuţă