mai 2019
Articole diverse
Realitatea virtuală nu mai este de multă vreme o noutate absolută, dar câţi dintre cinefilii din România au avut până acum ocazia de a se delecta cu filme de animaţie VR? Tocmai pentru că îi putem număra pe degete, la cea de-a 14-a ediţie, Anim'est şi-a propus să îşi surprindă publicul cu o experienţă cu totul şi cu totul specială. Între 4 şi 13 octombrie 2019, în premieră în România, un spectaculos maraton competiţional de filme de animaţie VR va îmbogăţi programul celui important eveniment de gen din Europa de Est.

Înscrierile pentru noua secţiune tematică inclusă în programul festivalului au început, iar până pe 20 iunie 2019, artiştii din întreaga lume sunt invitaţi să-şi înscrie filmele în competiţia VR, prin intermediul formularului disponibil pe site: https://www.animest.rowww.animest.ro.

O lună mai au la dispoziţie şi cineaştii interesaţi să îşi înscrie cele mai noi proiecte de scurt şi lungmetraj, produse după 1 ianuarie 2018, într-una din cele şase categorii: Lungmetraj, Scurtmetraj internaţional, Film studenţesc, Videoclip, Scurtmetraj românesc şi Minimest (scurtmetraje pentru copii).

Sute de filme sosite din toate colţurile lumii au fost deja înscrise în competiţie. Pentru cel de-al treilea an consecutiv, câştigătorul Trofeului Anim'est va intra automat pe lista nominalizărilor din care membrii Academiei Americane de Film votează cele cinci scurtmetraje de animaţie finaliste. Anim'est este primul festival autohton care primeşte această distincţie din partea Academiei Americane de Film şi este, de asemenea, Ambasadorul în România al Premiilor Europene de Animaţie - Emile Awards.

Primele titluri şi surprizele incluse în programul din 2019 vor fi anunţate spre sfârşitul verii, însă până atunci, fanii filmelor de animaţie sunt sfătuiţi să urmărească pe reţelele sociale aventurile oiţei Anim'est. Însoţită de cele mai bune filme selecţionate de-a lungul ultimelor ediţii, ea va poposi în următoarele luni la cele mai cool evenimente din ţară. După ce a făcut furori la Noaptea Muzeelor, în cadrul proiecţiei organizate la Rezidenţa Scena9, joi, pe 23 mai 2019, de la ora 19:00, va ajunge la Sibiu, cu o proiecţie-surpriză găzduită de Astra Cluj Cinema. Pe 1 şi 2 iunie 2019, filmele de animaţie revin în Bucureşti, la festivalul Femei pe Mătăsari, iar între 14 şi 16 iunie 2019 o serie ce ilustrează 6 poeme contemporane din Bulgaria vor rula în stradă, la Street Delivery. Şi cei mai tineri dintre cinefili vor avea parte de o surpriză la Festivalul Opera Copiilor, unde fi proiectate cele mai îndrăgite filme Minimest, între 24 mai şi 16 iunie 2019.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus