ianuarie 2006

"When I was thirty-five
It was a very good year
It was a very good year for blue-blooded girls
Of independent means
We'd ride in limousines
Their chauffeurs would drive
When I was thirty-five
!"
(Frank Sinatra - It was a very good year)

I just wished it was. Frank said it. Ray Charles o zice şi el pe albumul de duete Genius Loves Company, alături de Willie Nelson. Piesa e compusă de Ervin Drake şi o cântă şi Robbie Willimas, care n-are încă 35 de ani. Şi a cântat-o până pe 6 ianuarie Lou Rawls. La el merge ultima strofă din cîntec. Rest In Peace.


# A, B...and Coppola

A. Alta n-am. B, vine mai încolo. Ce s-a mai întâmplat, Phil Collins a făcut solo de tobe la preţ mediu de bilet de salariu UE, Seagal a cântat în duet cu Michael Bolton, Tăriceanu se bâţîia pe ritm, în rest 65% dacă nu mai mult din tineretul român ascultă, vrea şi cere manele.

Dar 2005 a fost un an bun. Eu m-am lenevit, deh, dacă n-am lucrat la Tinereţe fără Tinereţe, n-am filmat cu Jean Claude, Steven (Seagal) şi Uesley. Şi nici n-am mers cu ei la Moulin Rouge să bem şampanie de 1000 de euro şi să băgăm bani în chiloţii invizibili de la Fete. Trebuie scris cu majuscule, aşa, FETE. Anyway. Nuvela lui Eliade a apărut în cartea În curte la Dionis. Şi am citit-o de curând. Wow! Dacă filmul e măcar la jumate, îl iert pe FFC pentru Jack şi cumpăr şi vin de la el, cu Apocalypse Now Redux pe etichetă. După cura de la institutul Ana Aslan, Coppola a filmat India în Munţii Cibinului şi Malta la Balcic la castelul reginei Maria, care a copilărit cu maltezii şi i s-a părut că Balcicul seamănă cu locurile unde s-a filmat Midnight Express şi Gladiatorul. Băi, zacusciştilor daţi-ne litoralul înapoi, şi voi gulaşiştilor, daţi insula Margareta să facem festivalul Maneua Veselă acolo, dar să nu ne ia valul, gata, am luat pastila roz, When I was thirty-five It was a very good year.

Oricum Bulgaria are partea ei de faimă pentru că Viktor Krum, unul din studenţii din Harry Potter IV e bulgar (cu ceafă groasă şi mangiator de zacuscă) şi Brain De Palma a filmat Black Dahlia. Şi dragonul din Potter IV e unguresc. Deşi dragonii vin din România (am aflat din Potter unu sau doi), se ştie că urmaşii lui Decebalus per Scorillo (şi Bucur ciobanul ingenios ce a pus capitala pe Dâmboviţa, bravo bă post mortem, beeh) n-au lobby puternic internaţional. Deci Eragon, filmul cu băiatul cu dragoni se filmează la unguri, nu la noi. Flăcări scuipi mai degrabă după paprika, gulaş decît după sarmale, mici şi alte mâncăruri tradiţionale româneşti. Palinka included.


# Bond 21

S-a zvonit că Angelina Jolie va juca în Casino Royale un rol ţâţă de mâţă feminin, anume pe Vesper Lynd. La fel de adevărat pe cât Angelina Jolie ar fi venit la Mall Vitan să deschidă restaurantul de mega-figuri, Beverly Hills, acest Spago mioritic, prin asemuirea că aici eşti în zona de şpagă & tzeapă, cu ţ sau î din i. Un publicity stunt de mare agerime. Iar Angelinei i-a urmat la zvon, nu pentru lansarea de restaurante în România, ci pentru Bond-online, "Monstra" Charlize Theron, apoi "Specia" Natasha Henstridge şi "goodie, goodie" (cum zicea Jack Nicholson în The Shop of Little Horrors), australianca Kimberly Davies. Eu aş vota cu Kim (berly), prietena cangurilor! Filmările încep pe 30 ianuarie aşa că săptămâna viitoare aflăm oricum cine va fi Bond Girl 2006. Celor de la Sony li s-au aburit oricum ochelarii. Şi celor care n-au.




# Borgia

Lucreţia Borgia (alias Scarlett Johansson) şi frăţiorul ei care o iubeşte, Ceasare Borgia, (adică Colin Farrell, post Alexandru şi pre-Miami Vice) vin să mănânce la Jariştea. Nu, nu e falsă reclamă, dar dacă M.R. Coppola a păpat acolo, Scarlett (care a jucat la Sofia, nu oraşul ci fiica lui F.F.) de ce nu? Pentru că Borgia, un film de Neil Jordan se va turna în 2006 în România! Să se oftice zacusciştii şi gulaşiştii, na!

Iniţial proiectul a fost bugetat la 55 de milioane de dolari şi producţia trebuia să aibă loc în 2002 cu distribuţie la Fox, cu Ewan McGregor şi Christina Ricci plus John Malkovich, Jean Reno, Ian McKellen şi Antonio Banderas. Acum totul se mută la Bucureşti (Kentauros?). Să vedem cine va fi tatăl copilaşilor Lucreţia şi Cesare şi cine va fi Papa. Poate-l cantonează în rol pe Marcel Iureş care are experienţă din Amen şi a jucat şi la Jordan un vampiraş. Şi la final va apărea un sex tape cu o balerină mulatră de pe la noi la M(p)oulin Rouge şi Colin făcând şpagatul mai abitir ca JCVD. Să nu fie Uesley în drag.


# BEST OF THE REST

Altfel, King Kong e filmul anului aşa cum am prevăzut de la început, din Movieland Nr. 1,

RIP; Vincent Schiavelli a murit chiar de Crăciun.

George Lucas a primit Audience Choice Award pentru EPISODUL III (ce, credeaţi c-aţi scăpat de Forţă în 2006?),

Ozzy scrie un rock musical despre Rasputin (să bage şi un cover după Boney M ar fi fost mishto) şi am auzit că la noi vine King (Kong, pardon) Diamond, de Depeche Mode ştiu toţi depeşarii şi Helloween e anul ăsta pe 28 (ianuarie)!

Pe 10 ianuarie a apărut pe zona unu, finalmente Sam Peckinpah Legendary Western Collection. Cu Hoarda sălbatică pe 2 discuri, Pat Garrett şi Billy The Kid aşişderea, Balada lui Cable Hogue şi Ride the High Country. If they move, kill'em, indeed.


# 2006 se scrie, 2006 se zice, şi pe 6.6.6. o să vină sigur antichristul că atunci iese Omen 666. Sper că mi-aţi recunoscut stilul dezlânat, incoerent şi ludic pentru că, oricum, nu am de gând să-l schimb. Rolling Stones pe 16.6.06 la Brno. Şi în cartea lui Big. Şi da, sărbătorim 250 de ani de Mozart.

Pe care l-a omorât F. Murray Abraham. În Last Action Hero.
"How do you get to Carnegie Hall? / Practice!"

încă în Movieland (adică Still Crazy After All These Years, titlul albumului lui Paul Simon din 1975),

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus