august 2019
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2019
Sabrina Lupu ne vorbeşte despre Ideo Ideis, cu o "amprentă" clară, concisă: "Ideo Ideis este locul care te ajută să scapi de complexe şi inhibiţii."


Alberto Păduraru: Cine eşti, de unde vii şi încotro te îndrepţi?
Sabrina Lupu: Sabrina Lupu din trupa de teatru "Amprente" Braşov, mă îndrept spre Ideo.

A.P.: Cum ai descrie experienţa Ideo Ideis în câteva cuvinte?
S.L.: Ideo Ideis este locul care te ajută să scapi de complexe şi inhibiţii. Locul în care simţi şi trăieşti fiecare moment.

A.P.: Cu ce ocazie ai ajuns să faci teatru? Ce simţi că îţi oferă asta, ce nu mai poate nimic altceva?
S.L.: Am început să fac teatru când am intrat la liceu. Am fost chemată de coordonatoare la audiţie, îmi amintesc că nu eram entuziasmată de idee, dar am fost împinsă de curiozitate şi în final, mi-am dorit să fac parte din ceea ce înseamnă "Amprente".
Teatrul este precum o îmbrăţişare sinceră care îmi dăruieşte protecţie şi încredere. Îmi cuprinde simţirea şi îmi oferă libertate, siguranţă şi optimism. Teatrul este locul în care mă regăsesc.

A.P.: Poţi să ne povesteşti puţin despre spectacolul cu care trupa ta vine în 2019 în Alexandria?
S.L.: Cercul poeţilor dispăruţi, de Nancy H. Kleinbaum este un spectacol despre adolescenţi şi importanţa încrederii în sine. Presiunile resimţite într-o şcoală de prestigiu şi în familiile lor îi marchează profund pe studenţi. Noncomformismul profesoarei Keating, noua profesoară de literatură universală, îi ajută pe elevi să îşi exprime liber sentimentele prin intermediul poeziei şi a metodelor noi de predare.

A.P.: Ce crezi că i-ar determina pe oameni să vină la spectacolul vostru? Şi - dincolo de asta - ce crezi că îi determină pe oameni să vină la teatru în general?
S.L.: Cercul poeţilor dispăruţi este un spectacol complex care prezintă problemele contemporane cu care adolescenţii se confruntă. Spectacolul oferă spectatorilor o lecţie despre educaţie, despre nevoia de exprimare a tinerilor şi importanţa artei în viaţa lor. Oamenii merg la teatru pentru a simţi şi trăi împreuna o poveste unică. Unii vin pentru că le este dor să râdă, să plângă, să resimtă emoţia unei amintiri generată de o piesă de teatru.

A.P.: Tema 2019 a Ideo Ideis este: "Tu cât poluezi pe net?" Spune prima experienţă la care te duce cu gândul.
S.L.: Nu petrec mult timp pe reţelele de socializare şi sunt reţinută în ceea ce priveşte postatul pozelor pe internet, tocmai pentru a evita comentariile negative.

A.P.: Care sunt cele trei lucruri pe care le-ai face pentru a reduce "poluarea" de pe internet?
S.L.: Putem reduce "poluarea" pe internet prin empatie, sinceritate şi acceptare.

Spectacolul Cercul poeţilor dispăruţi al Trupei Amprente Braşov se poate vedea duminică, 11 august 2019, ora 12,30, la Sala Polivalentă din Alexandria, în cadrul Festivalului Ideo Ideis, 2019. Intrarea este liberă. Programul întregului festival Ideo Ideis se poate găsi aici. Alte interviuri cu membri ai trupelor participante şi cronici ale evenimentelor din festival se pot citi aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus