ianuarie 2006
Goethe-Institut Bukarest şi Centrul de Carte Germană

vă invită la un

Cvartet literar de iarnă

Luni, 23 ianuarie 2005, ora 18.00, la Goethe-Institut Bukarest, str.Henri Coandă 22



Prozatorii berlinezi Tanja Dückers şi Jakob Hein se vor întâlni cu colegii lor bucureşteni, Filip Florian şi Răzvan Petrescu într-un maraton literar bilingv, ce va dura aproximativ 3 ore (cu pauză).

Dialogul literar între est şi vest va fi prezentat şi moderat de Mircea Martin.

Traducerea textelor va fi citită simultan (la cască).


Despre autori:

Tanja Dückers
S-a născut, în 1968, în Berlinul de Vest unde locuieşte şi în prezent. A studiat istoria
artei, germanistica şi americanistica. A lucrat la Deutsche Welle TV. Colaborează ocazional cu diferite cotidiane şi reviste printre care Spiegel, Süddeutsche Zeitung, Die Welt, Brigitte, taz, Jungle World.
Va citi din romanele Spielzone şi Der längste Tag des Jahres (apărut în 2006).

Jakob Hein
Născut în 1971, în Leipzig este fiul scriitorului Christoph Hein şi a debutat în antologia de proză Frische Goldjungs îngrijită de Wladimir Kaminer, la Editura Goldmann. Este medic la spitalul Charite din Berlin.
Va citi din romanul Formen menschlichen Zusammenlebens şi din Mein erstes T-Shirt (proză scurtă).

Filip Florian
S-a născut, în 1968, în Bucureşti. Studii de geologie şi geofizică. Reporter la revista Cuvîntul, apoi la postul de radio Europa Liberă. Colaborator al postului de radio Deutsche Welle. Bursier al Uniunii Scriitorilor pe 2005 pentru finalizarea romanului Cele 50.000 de zile ale regilor. Premiul de debut al revistei România Literară, 2005.
Va citi din romanul Degete mici.

Răzvan Petrescu
Născut în 1956, la Bucureşti. Absolvent al Facultăţii de Medicină Generală din Bucureşti. Între 1982-1989 lucrează ca medic în provincie şi capitală. După 1990, redactor la diferite publicaţii culturale şi edituri. Colaborează cu reportaje, eseuri, cronici de film, proză scurtă sau traduceri la numeroase reviste literare. Din 2004 devine redactor şef la Editura Curtea Veche. Deţinător al mai multor premii pentru volume de proză şi teatru.
Va citi două fragmente scrise special pentru acest eveniment.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus