Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Cristian Mungiu deschide seria proiecţiilor de film la ICR


Comunicat de presă

ianuarie 2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Luni, 23 ianuarie, ora 18, la Institutul Cultural Român, Aleea Alexandru 38, va avea loc proiecţia scurt-metrajelor Mîna lui Paulişta, Corul Pompierilor, Zapping (scenariile acestora putând fi citite şi în volumul 7 scenarii, editat de Editura LiterNet) şi Turkey Girl de Cristian Mungiu. Proiecţia va fi precedată de un cuvânt introductiv al regizorului.

Cristian Mungiu (n. 1968) este realizatorul lung-metrajului Occident, film selectat şi premiat la festivaluri internaţionale de prestigiu. Scurt-metrajele programate la ICR au fost, de asemenea, remarcate la festivaluri din ţară şi din străinătate. Cel mai recent, Turkey Girl / Curcanii nu zboară (2005), integrat în producţia Lost and Found, a fost prezentat în deschiderea secţiunii FORUM a Festivalului de la Berlin. Printre distincţiile acordate pentru Corul Pompierilor (2000) şi Zapping (2002) se numără Premiul UCIN pentru cel mai bun scurt-metraj şi, respectiv, Premiul DaKino pentru regie, iar Mâna lui Paulişta a fost declarat cel mai bun film realizat de un student în 1998, fiind propunerea României pentru Oscarul studenţesc.

Accesul publicului la proiecţie este liber. Pentru rezervarea locurilor, reprezentanţii mass-media sunt rugaţi să confirme prezenţa prin e-mail, la bpresa@icr.ro sau telefonic, la nr. 230 11 26. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Spacer Spacer