septembrie 2019
Festivalul FESTin pe Bulevard, 2019
Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, cu sprijinul UNITER, organizează cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, manifestare teatrală care va avea loc, la Bucureşti, în două etape:

11-20 octombrie 2019: Fest(in) pe Bulevard, ediţia a VII-a - secţiuni de tradiţie;
20-21 noiembrie 2019: Secţiunea MultiArt EXIT (secţiune organizată în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor).

Evenimentul este, după cum se ştie, o platformă de schimburi culturale şi o invitaţie la dialog între artişti, oameni de teatru şi spectatori.

În 2019, teatrele bucureştene, implicit Teatrul Nottara, au un buget de austeritate, iar subvenţia de la PMB pentru festivalul nostru este, în continuare, zero. Ca urmare, organizatorii evenimentului mulţumesc, în mod deosebit, tuturor teatrelor care s-au înscris pentru selecţie!

"Faptul că majoritatea teatrelor la care am apelat au răspuns într-un timp extrem de scurt, transmiţându-ne propunerile pentru această ediţie şi acceptând să ia parte la festivalul nostru în condiţii de turneu* e impresionant şi mă face să cred că încă mai există prietenie profesională! Că încă mai putem exista împreună!
(*condiţii de turneu înseamnă că organizatorii se obligă să pună la dispoziţia participanţilor spaţiul de joc, să acorde sprijin logistic, să promoveze spectacolele pe toate căile şi canalele disponibile şi să acorde contravaloarea biletelor vândute după scăderea taxelor de timbru şi plata UCMR-ADA, urmând ca toate cheltuielile de deplasare să fie suportate de către teatrele participante.)
În asemenea împrejurări, se cuvin, totuşi, câteva clarificări privind selecţia acestei ediţii. În afara criteriilor estetice de la care am încercat să ne îndepărtăm cât mai puţin, un criteriu a fost posibilitatea teatrului invitat de a-şi plăti costurile de deplasare. Un alt criteriu a fost acela ca spectacolul să se poată juca pe una dintre scenele Teatrului Nottara şi/sau puse la dispoziţie de către partenerii noştri bucureşteni doar în anumite zile. Nu în ultimul rând, un criteriu a fost şi acela de a avea alături acele companii partenere din ţară şi din străinătate, care, la rândul lor, ne-au invitat/ne invită la festivalurile pe care le organizează şi/sau cu care realizăm schimburi culturale. Este o ediţie de suflet şi fac apel către toţi colaboratorii noştri din televiziuni, presă, radio de a ne sprijini să facem cunoscute bucureştenilor aceste teatre, aceste producţii! Fac apel şi către spectatorii noştri de a veni să le vadă! Fiecare bilet vândut înseamnă că efortul nostru comun nu va lăsa un festival prestigios să se stingă. Singurul mod de a le mulţumi colegilor noştri din ţară şi din străinătate, care au acceptat să ne fie alături într-un an de criză financiară, este să cumpărăm bilete, să umplem sălile şi să-i aplaudăm."
- Marinela Ţepuş.

Fest(in) pe Bulevard va cuprinde, în 2019, cca 30 de producţii scenice, grupate în mai multe secţiuni, la care participă artişti din: România (Arad, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Piteşti, Ploieşti, Satu Mare, Târgovişte), Bulgaria, Germania, Israel, Rusia.
Conceptul festivalului aparţine teatrologului Marinela Ţepuş.

Selecţia spectacolelor a fost realizată, pentru teatrele din România, de către Marinela Ţepuş (teatrolog) şi, pentru teatrele din străinătate (cu excepţia celor care ne sunt partenere), de către Narcisa Mocanu (curator teatral).

Secţiuni de tradiţie:

Criza feminităţii (condiţia femeii de-a lungul timpului) - secţiune competitivă
Juriul Secţiunii Criza feminităţii este format din personalităţi ale teatrului românesc: Emil Boroghină (actor, Directorul fondator al Festivalului Internaţional Shakespeare din Craiova, preşedintele Fundaţiei Shakespeare), Oltiţa Cîntec (critic de teatru), Claudiu Groza (critic de teatru), Irina Ionescu (teatrolog), prof.univ.dr. Doina Modola (critic de teatru).
Bulevardul comediei - secţiune competitivă, care vă propune spectacole de mare succes. (Juriul va fi alcătuit din cinci membri aleşi din public)
Premiere în Fest(in)
Invitaţi speciali
Vedeta de lângă tine
Spectacole-lectură
MultiArt EXIT
In memoriam

Manifestarea mai cuprinde evenimente conexe: colocvii, discuţii cu publicul după reprezentaţii, evenimente stradale, lansări de carte, expoziţii de fotografie de teatru, întâlnirile AICT.RO, aniversări ale unor personalităţi teatrale.

Programul complet al Festivalului poate fi găsit aici.

Biletele pot fi achiziţionate de pe www.nottara.ro, www.festinpebulevard.ro, de la agenţia de bilete a Teatrului Nottara, precum şi la agenţiile teatrelor partenere (Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Excelsior, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Ţăndărică).

Detalii despre campanii, promoţii, premii, surprize puteţi găsi pe site-ul teatrului, www.nottara.ro, www.festinpebulevard.ro, pagina de facebook Nottara.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus