septembrie 2019
Festivalul de film de animaţie animest, 2019
Vacanţa s-a terminat, dar pentru cei mici adevărata aventură e pe cale să înceapă. Cât ai zice Minimest, între 4 şi 13 octombrie 2019, Bucureştiul se transformă în capitala distracţiei pentru copii. Amuzante, fascinante şi educative, filmele şi atelierele din cea mai bogată selecţie de până acum sunt gata să-i cucerească pe tinerii cinefili, la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Animest. Atenţie: accesul părinţilor la proiecţii şi evenimente va fi posibil doar cu acordul copiilor!
Abonamentele care asigură accesul la toate evenimentele Animest.14 au fost puse în vânzare şi sunt disponibile pe: eventbook.ro/festival/animest

9 lungmetraje de animaţie vor face deliciul micilor iubitori de film şi alte 28 de scurtmetraje vor concura pentru premiul secţiunii, oferit în baza notelor acordate de către cei mai exigenţi juraţi. Aventura va începe chiar din prima zi de festival, cu povestea băiatului curajos din Iacob, Mimi şi câinii vorbitori, care se hotărăşte să-şi folosească toată isteţimea din dotare pentru a salva parcul oraşului de la demolare. De şi mai multe peripeţii vor avea parte personajele din Cirkeline, Coco şi rinocerii sălbatici, două fetiţe hotărâte să viziteze Africa şi să le demonstreze micilor cinefili că prietenia adevărată nu ţine cont de culoarea pielii. Filmul a fost inclus în competiţia pentru Ursul de Cristal la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi este recomandat tuturor copiilor de peste 3 ani.


Tot de la Berlinală vin şi personajele nostime din Gordon şi Paddy, un detectiv care visează la pensionare şi curajoasa lui succesoare, gata să răspundă tuturor provocărilor neaşteptate pe care noul său rol i le aşază în cale. Nebănuite sunt şi detaliile pe care le descoperă Vitello în căutarea tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată. Dorinţa lui de a afla adevărata poveste a familiei sale îl va face mai recunoscător pentru viaţa pe care o are.

Din Estonia, ţara invitată la cea de-a 14-a ediţie Animest, ajung la Bucureşti Căpitanul Morten şi Regina-păianjen, despre călătoria fantastică a unui băiat care visează să devină marinar, şi trilogia care urmăreşte aventurile adorabilei Lotte, o căţeluşă care depăşeşte orice obstacol, graţie prietenilor ei. Despre o altfel de prietenie, Povestea Prinţesei Emmy ilustrează relaţia profundă dintre oameni şi necuvântătoare, spre încântarea micuţilor care-şi doresc, în secret, să comunice cu animalele.


Sosite din toată lumea, filmele noi şi foarte premiate incluse în 2019 în competiţia de scurtmetraje Minimest abordează subiecte diverse, de la familie, acceptare şi unitate, şi până la natură şi protecţia mediului înconjurător. Altele fac trimiteri la poveşti clasice, iar în câteva dintre ele, spectatorii fideli vor regăsi eroi pe care i-au cunoscut la ediţiile anterioare. Câştigătorul Minimest va fi desemnat de juriul format din trei copii îndrăgostiţi de poveştile animate.


Filmelor dedicate celor mici li se alătură, pe lista de recomandări, bine cunoscutul Missing Link, cel mai recent lungmetraj de animaţie produs de celebrul studio Laika şi The Queen's Corgi, aventura simpaticului căţel al Reginei Marii Britanii. O mulţime de alte poveşti potrivite pentru întreaga familie vor fi anunţate în curând, odată cu programul complet al ediţiei 2019.

Proiecţiile organizate anual la Cinema Elvire Popesco şi Cinemateca Eforie vor fi completate în 2019 de evenimentele programate în două noi spaţii-gazdă. Muzeul de Artă Recentă şi Opera Comică pentru Copii se vor alătura circuitului Minimest, oferindu-le copiilor şi mai multe ocazii de a explora lumea fantastică a filmului de animaţie şi de a învăţa lucruri noi, jucându-se în voie la workshop-urile dedicate lor. La fiecare proiecţie de film pentru copii, vom păstra 10% din capacitatea sălii cu acces gratuit, pentru cazurile speciale pe care ni le veţi semnala.

Programul complet al secţiunii va fi disponibil în curând pe site-ul festivalului, în secţiunea Minimest. Pentru înscrieri la atelierele de stop-motion şi bandă desenată, ne puteţi scrie la: [email protected] (pentru clase sau grupuri de copii) sau [email protected] (pentru înscrieri individuale).

Cea de-a paisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Animest va avea loc în perioada 4 octombrie - 13 octombrie 2019 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Cinema City, Opera Comică pentru Copii, AWE - Adaptive Work Environment, Muzeul de Artă Recentă, Institutul Cervantes, KUBE Musette şi Club Control.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Animest este organizat de Asociaţia ANIMEST
Cofinanţat prin: programul Europa Creativă al Uniunii Europene
Finanţatori: Centrul Naţional al Cinematografiei, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Uniunea Cineaştilor din România şi Institutul Cultural Român
Parteneri: Groupama, Vlad Cazino, Samsung, 5 To Go, Green Hours, MARe, PlaYouth
Parteneri instituţionali: Institutul Francez, Forumul Cultural Austriac, British Council, Institutul Cervantes, Estonian Film Institute, Muzeul de Artă Recentă
Parteneri media: Radio Guerrilla, IQads, Observator Cultural, Radio România Cultural, Vice, Ziarul Metropolis, Films In Frame, The Institute, Cartierul Creativ, MovieNews, Cinefilia, AaRC.ro, Modernism.ro, Munteanu


Descarcă programul animest 2019 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus