septembrie 2019
Festivalul de film de animaţie animest, 2019
O lecţie de iubire necondiţionată, oferită cu măiestrie şi multă emoţie, Călătoria fantastică a Maronei deschide cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie Animest (4-13 octombrie 2019, Bucureşti) printr-o proiecţie-eveniment, programată pe 4 octombrie 2019. Aventura căţeluşei cu nasul în formă de inimă va rula pe marele ecran, în versiunea originală, în limba franceză, pentru prima dată în România, la Cinema City, în Afi Cotroceni. De la ora 19:30, publicul de toate vârstele este invitat să cunoască fabuloasa poveste a Maronei, în prezenţa regizoarei Anca Damian, a co-producătorul francez Ron Dyens şi a echipei filmului.

Cel de-al treilea lungmetraj de animaţie semnat de Anca Damian a avut premiera internaţională în luna iunie 2019, la Annecy, cel mai mare Festival de Film de Animaţie din lume, unde filmul a fost inclus în competiţia oficială. Criticii nu au întârziat să reacţioneze şi s-au declarat impresionaţi nu numai de stilurile de animaţie îmbinate într-o manieră inedită, ci şi de povestea captivantă a protagonistei, o căţeluşă născută în urma unei poveşti de iubire dintre un dog argentinian şi o metisă atrăgătoare, ce lasă urme profunde în vieţile stăpânilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor. După un accident, ea îşi aminteşte de fiecare dintre ei şi de iubirea necondiţionată pe care le-a purtat-o, indiferent de confortul pe care l-a găsit în căminele lor sau de multele nume pe care i le-au dat.


Filmul este o producţie Belgia - Franţa - România, iar scenariul poveştii este semnat de Anghel Damian, după o idee a Ancăi Damian. Talentatul ilustrator belgian Brecht Evens este creatorul personajelor şi cel care a reuşit, prin imagini 2D şi 3D să redea lumea magică şi plină de aventuri a Maronei, incluzând casele temporare, zonele întunecate, aleile, fricile şi visele căţeluşei.

În România, filmul este distribuit de Aparte Film şi va intra în cinematografe din 4 octombrie 2019, odată cu lansarea din deschiderea Animest.


Descarcă programul animest 2019 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus