septembrie 2019
Festivalul Internaţional de muzică de cameră SoNoRo, 2019
Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului SoNoRo va avea loc în perioada 1-17 noiembrie 2019, în Bucureşti, Sibiu şi Cluj-Napoca. Anul acesta, Festivalul va purta numele DaDa şi va fi dedicat puternicei energii creatoare a fenomenului dadaist, pornit la începutul secolului XX, în Zürich, de un grup de artişti europeni, organizat în jurul scriitorului de origine română, Tristan Tzara.

Biletele şi abonamentele la Festival se pot achiziţiona până la data de 10 octombrie 2019 la un preţ redus, de early-bird.

Festivalul SoNoRo 2019 anunţă ediţia a XIV-a sub semnul Dadaismului, al artei intuitive şi al experimentelor în care muzica de cameră este liberă, naturală şi insolită.

Dadaismul a fost un curent cultural şi artistic nonconformist, îndreptat împotriva rutinei în viaţă, a tiparelor mentale şi artistice, reprezentând un da hotărât libertăţii umane şi al celei de exprimare, în contextul existenţei Primului Război Mondial.

Biletele şi abonamentele s-au pus în vânzare şi vor putea fi achiziţionate până la 10 octombrie 2019 la un preţ redus, de early-bird (Bucureşti - 390 de lei şi Cluj-Napoca - 150 de lei), de pe site-ul Eventbook (https://sonoro.eventbook.ro/), din librăriile Humanitas şi Cărtureşti, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone şi Domo. După 10 octombrie 2019, abonamentele se pot achiziţiona la preţul de 460 de lei pentru concertele din Bucureşti şi 200 de lei pentru cele din Cluj-Napoca.


Concertele din Bucureşti incluse în abonament sunt următoarele:
Vineri, 1 noiembrie 2019, ora 19:00, Palatul Cotroceni, Sala Unirii
OPENING CONCERT - DA, DAAA!!!
Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, ora 19:00, Palatul Cercului Militar, Sala de Marmură
CODES, NUMBERS AND LETTERS
Marţi, 5 noiembrie 2019, ora 19:00, Sala Radio
fffffffFFFFFForte
Miercuri, 6 noiembrie 2019, ora 19:00, Academia de Studii Economice, Aula
SOAP OPERA
Vineri, 8 noiembrie 2019, ora 19:30, Muzeul Naţional de Artă, Sala Auditorium
FANTASTIC PRAYERS
Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, Palatul Bragadiru
DaDaTANGO
Duminică, 10 noiembrie 2019, ora 19:00, Ateneul Român
RUSSIAN SOIRÉE

Accesul la concertul de deschidere de la Palatul Cotroceni, din 1 noiembrie 2019, se face doar pe bază de abonament sau invitaţie.

Abonamentul pentru Cluj-Napoca include următoarele concerte:
Miercuri, 13 noiembrie 2019, ora 19:00, Banca Naţională a României, Sucursala Cluj
CABARET VOLTAIRE
Joi, 14 noiembrie 2019, ora 19:00, Casa Boema
SOAP OPERA
Vineri, 15 noiembrie 2019, ora 19:00, Casa Libertăţii Religioase
MANUSCRIPTS DON'T BURN
Duminică, 17 noiembrie 2019, ora 19:00, Universitatea Babeş-Bolyai, Auditorium Maximum
FINALE: FROM DAWN TILL DUSK

Accesul la concertul de la Banca Naţională a României - Sucursala Cluj, din 13 noiembrie 2019, se face doar pe bază de abonament sau invitaţie.
Mai multe detalii pe www.sonoro.ro.

Festivalul SoNoRo propune publicului o ediţie cristalizată în jurul temei dadaismului, pentru a descoperi compozitori, lucrări şi interpretări inedite, spaţii neconvenţionale, în care muzica de cameră poate fi un element original şi extravagant, susţinut de 30 de muzicieni renumiţi din 25 de ţări europene. Astfel, artişti cu o carieră internaţională prodigioasă au răspuns cu un "DaDa" accentuat invitaţiei lui Răzvan Popovici, directorul executiv al festivalului, şi Dianei Ketler, directorul artistic.

"La cea de-a XIV-a ediţie dorim să transformăm Festivalul SoNoRo într-un manifest dadaist, să aducem această energie creatoare în spaţiile de concert, unde revenim în fiecare an: Palatul Cotroceni, Sala Radio, Ateneul Român, Aula Universităţii Babeş-Bolyai sau Banca Naţională din Cluj-Napoca, însă ne propunem să surprindem publicul cu spaţii noi, în care muzica de cameră va suna neconvenţional şi poate chiar bizar, dar convingător.
Prin programul ales, vom invita publicul să asculte altfel muzica - mai atent, dar şi mai ludic, cu mai mult umor, vom experimenta în stil dadaist, îmbogăţind repertoriul clasic, prin crearea unui colaj muzical autentic şi insolit."
, declară Răzvan Popovici.

Festivalul SoNoRo DaDa se va lansa pe 1 noiembrie 2019, cu un concert ce va avea loc la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii. Concertul de deschidere intitulat "DA, DAAAA!" va cuprinde un amestec eclectic de lucrări aparţinând compozitorilor John Cage, Ciprian Porumbescu, Ludwig van Beethoven şi Franz Schubert, în interpretarea unora dintre cei mai mari muzicieni ai momentului: violonistul francez, Nicolas Dautricourt, violonista de origine română, Mihaela Martin, violonceliştii Justus Grimm şi Frans Helmerson, violiştii Meghan Cassidy şi Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului, alături de pianista Diana Ketler, directorul artistic al Festivalului SoNoRo.

"Poate că privind repertoriul propus, publicul se va simţi contrariat. John Cage şi Ciprian Porumbescu, alături de Beethoven şi Schubert? Ce este acest colaj... dadaist? Exact asta este, iar concertul în sine se va transforma într-un manifest, prin momente pe care nu vi le vom dezvălui până la premieră. Veniţi alături de noi, pentru un Cabaret Voltaire în manieră SoNoRo, pentru o reinterpretare a muzicii de cameră în cheie modernă, cu accente dadaiste!", declară Diana Ketler.

Facebook: https://www.facebook.com/festivalulSoNoRo/
Instagram: https://www.instagram.com/sonorofestival/
Youtube channel: http://bit.ly/SoNoRo_Festival

Înfiinţat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (14 ani), SoNoRo-Inteferenţe, programul de burse şi workshop-uri pentru tineri muzicieni (13 ani), SoNoRo On Tour (12 ani), SoNoRo Arezzo (9 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (7 ani), SoNoRo Musikland, festival dedicat tradiţiilor şi patrimoniului arhitectural al zonei Haferland (1 an).
SoNoRo este membru al European Festivals Association.

Descarcă programul SoNoRo 2019 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus