ianuarie 2006
Una dintre cele două săli de concert ale capitalei, Studioul "Mihail Jora" al Radiodifuziunii, găzduieşte, începând cu 25 ianuarie, în organizarea Formaţiilor Muzicale Radio conduse de Nicolae Costin, un interesant Festival Mozart. Primele concerte au loc chiar acum, în preajma aniversării celor 250 de ani de la naşterea lui Wolfgang Amadeus la Salzburg, iar seria acestora se va încheia de-abia în vară.

Festivalul nu va impresiona doar prin cantitate. Reuşind şi de această dată să creeze evenimente în jurul concertelor sale, Formaţiile Muzicale Radio - respectiv Orchestra Naţională, Corul Academic, Orchestra de cameră, Cvartetul Voces şi bineînţeles Corul de Copii - vor oferi publicului şansa de a audia un repertoriu mozartian mai rar auzit pe scenele noastre, alături de concertele şi simfoniile devenite atât de populare în rândul publicului de pretutindeni. Alături de atracţia repertorială, afişul de concert al Festivalului Mozart organizat şi susţinut de Formaţiile Muzicale Radio va cuprinde cu fiecare prilej nume sonore ale artei interpretative şi dirijorale, în distribuţii atractive prin valoarea lor artistică recunoscută.

Dacă miercuri, 25 ianuarie, în Studioul de concerte "Mihail Jora" al Radiodifuziunii puteau fi ascultate, în interpretarea Orchestrei de Cameră Radio, Simfoniile nr. 31 şi 40 şi Concertul nr. 24 în do minor pentru pian şi orchestră (dirijor Horia Andreescu, solistă Dana Borşan), pentru vineri, 27 ianuarie, chiar de ziua lui Mozart, Orchestra Naţională şi Corul Radio, dirijate de Tiberiu Soare, pregătesc un program vocal-simfonic cuprinzând motetul Exultate Jubilate, Simfonia concertantă pentru vioară şi violă (cu Mihaela Martin şi Nobuko Imai) şi Misa Încoronării.

"Credem că pentru Formaţiile Muzicale Radio a devenit o marcă programul de concert care atrage atât prin repertoriu, cât şi prin valoarea prezentă, şi nu prin cea trecută a interpreţilor şi a dirijorilor. Ca şi în cazul stagiunii, noi credem de pe acum în reuşita acestui Festival Mozart, pe care l-am dorit a fi un adevărat regal al muzicii geniului de la Salzburg. Începând cu încântătorul repertoriu cameral şi terminând cu marile lucrări vocal-simfonice, muzica lui Mozart va constitui în acestă lungă şi minunată călătorie festivalieră declaraţia de respect şi dragoste pe care Formaţiile Muzicale Radio o fac publicului de toate vârstele.", a declarat Nicolae Costin directorul Formaţiilor Muzicale Radio.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus