octombrie 2019
Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, 2019
A noua Ediţie a Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat duminică 20 octombrie 2019 la Teatrul Apropo, cu un eveniment festiv informal pentru participanţi, organizatori şi public.

Am avut parte de 11 zile de Festival pline, în care organizatorii au pregătit spectacole şi întâlniri variate şi inedite, destinate unui public tânăr, la Teatrul Apropo din cartierul Pipera. Împreună ne-am bucurat de evenimente precum "In Memoriam Cătălina Buzoianu", de dialogurile dintre elevii de liceu şi autorii contemporani de literatură; de o lansare de carte însoţită de un spectacol lectură.

Punctele de maxim interes au fost cele două premiere în Festival şi prezentarea rezultatelor atelierului de teatru susţinut de regizoarea belgiană Camille de Bonhomme pe tema "Meşterului Manole". Aceasta şi echipa sa au lucrat cu un grup de tinere actriţe românce şi au prezentat sâmbătă 21 octombrie 2019 rezultatele studiului într-un performance transmis live pe internet pe Platforma artslive.eu, o altă premieră de impact pentru teatrul românesc ce s-a produs pentru prima dată în cadrul Bucharest Fringe.

Cele două Premiere din Festival au fost Cercurile Încrederii şi LO-LI-TA, a LO-VE Story, întâmpinate cu mult entuziasm de public şi care îşi vor continua existenţa în stagiunea de toamnă 2019 a Teatrului Apropo.

În scopul susţinerii artiştilor tineri care şi-au prezentat creaţiile în spectacolele din Festival, organizatorii au decis să acorde o bursă coregrafei Beatrice Tudor, creatoarea spectacolului Câte un om de iubit, bursa constând în oferirea de spaţiu de lucru în Teatrul Apropo pentru un viitor proiect al acestei artiste aflate la debut.

Mulţumim organizatorilor şi publicului pentru frumoasa comuniune creată în cadrul Festivalului; partenerilor media Eventbook, Radio România Cultural, National FM Romania, Radio Seven, LiterNet.ro, Zile si Nopti, Bookhub.ro, PaulDutu.eu, Hailateatru.com, IQool, PRwave, Bucuresti - bucuresteni.ro, Cinemagia.
Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent este un proiect cultural al Asociaţiei TEATRUL.RO, co-finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional, realizat în parteneriat cu UNITER.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional.
AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus