octombrie 2019
Primele două sezoane ale serialului românesc Umbre, produs de HBO Europe în România, vor fi difuzate la postul de televiziune TNT începând cu 5 noiembrie 2019.

Primul sezon are opt episoade, regizate de Igor Cobileanski şi Bogdan Mirică, acesta din urmă semnând scenariul adaptat. Din distribuţie fac parte Şerban Pavlu, Sergiu Costache, Ştefan Velniciuc, Andreea Vasile, Maria Obretin şi Andi Vasluianu.

Premiera serialului Umbre la TNT este programată pentru marţi, 5 noiembrie 2019, de la ora 21:00. Primul sezon va fi difuzat până vineri, zilnic, câte două episoade, de la aceeaşi oră. Duminică, 10 noiembrie 2019, începând cu ora 21:00 telespectatorii pot urmări maratonul primului sezon Umbre.

Relu Oncescu (Şerban Pavlu) este căsătorit, are doi copii şi duce o viaţă dublă. Prin ochii familiei lui, el pare un taximetrist obişnuit. Nimeni nu bănuieşte că Relu lucrează ca recuperator pentru Căpitanu', un mafiot local.

Niciuna dintre cele două lumi (a familiei şi a mafiei) nu ştie despre existenţa celeilalte. Relu reuşeşte să ţină totul sub control, însă nu pentru multă vreme. După ce omoară accidental un om, el încearcă să iasă din lumea interlopă, dar nu mai găseşte o cale de întoarcere. Zi de zi, secretele adunate devin din ce în ce mai apăsătoare, iar minciunile încep să iasă la suprafaţă una câte una.


Sezonul secund, de şase episoade, va avea premiera la TNT marţi, 12 noiembrie 2019, de la ora 21:00. El va fi difuzat până joi, câte două episoade, zilnic, de la aceeaşi oră. Duminică, 17 noiembrie 2019, de la 21:00, este programat să înceapă maratonul sezonului 2.

Scenariul celui de-al doilea sezon este 100% original, scris de Bogdan Mirică. Din distribuţia celui de-al doilea sezon fac parte Şerban Pavlu, Maria Obretin, Andreea Vasile, Dan Hurduc, Mădălina Craiu, Gabriel Huian, Doru Ana şi Dorel Vişan.


Relu şi soţia lui, Gina, s-au separat. Cele două vieţi ale lui Relu se intersectează violent. Fiica lor se căsătoreşte cu băiatul mafiotului Căpitanu'. Tinerii aşteaptă un copil, primesc cadou de nuntă o maşină scumpă şi pleacă în luna de miere. Răfuielile vechi îi ajung din urmă pe copii şi pe părinţi. Cum în lumea interlopă totul se plăteşte, Relu îi caută pe vinovaţi şi încearcă să-şi facă singur dreptate.


Timpul a trecut şi afacerile clanului Căpitanu' au devenit din ce în ce mai mari şi mai suspecte în ochii unui procuror care vrea să-i înfunde. Totul e ameninţat. Relu vrea să-şi răzbune familia şi nimic nu-i mai stă în cale. E gata să sacrifice un mare transport şi să plătească cu viaţa pentru a-i găsi pe făptaşi.

"Suntem încântaţi că TNT va surprinde din nou publicul din România şi va difuza cel mai popular serial autohton al ultimului deceniu, creat de o echipă de profesionişti recunoscuţi atât pe plan local, cât şi la nivel internaţional. Acţiunea Umbre este captivantă, astfel că maratonul este cea mai bună formulă bună pentru a-l urmări pe TNT România", declară Matthias Heinze, vicepreşedinte comercial şi manager general pentru Europa de Est & Benelux, Turner.

Serialul Umbre a fost lansat în decembrie 2014 la HBO. Este bazat pe Small Time Gangster, un format creat de Boilermaker Burberry şi licenţiat de DRG Formats. Al doilea sezon Umbre a fost lansat în noiembrie 2017.

Imaginea a fost realizată de Andrei Butică, care a mai lucrat pentru lungmetraje precum Poziţia copilului (r. Călin Peter Netzer), Câini (r. Bogdan Mirică) şi Toată lumea din familia noastră (r. Radu Jude). Muzica serialului a fost compusă de Adam Balasz, care a realizat coloana sonoră a peste 30 de filme şi are o vastă experienţă în producţia muzicală.
Casa de producţie care a realizat ambele sezoane ale serialului este Multi Media Est.

Sezonul al treilea va avea premiera în toamna 2019 la HBO şi pe HBO GO.

TNT este un canal de televiziune de înaltă definiţie care difuzează filme de calitate şi serii exclusive originale. Televiziunea este gazdă pentru producţii ca Ultima Navă, Asediu din ceruri şi Moarte în Alcatraz, având în plan de difuzare Dincolo de moarte, Brigada moravuri şi Agent X. În plus, TNT oferă o selecţie de filme apreciate de către regizori de top de la Warner Bros. şi de la alte studiouri de la Hollywood, garantând o experienţă variată şi surprinzătoare de divertisment pe tot parcursul zilei. TNT este urmărit în prezent în 101 milioane de case din Statele Unite şi este disponibil în 10 ţări din Europa. TNT face parte din Turner Broadcasting System, Inc., o companie Time Warner.

Turner Broadcasting System International operează în prezent branduri printre care CNN, TNT, Cartoon Network şi Turner Classic Movies, dar şi reţele în America Latină, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa şi Asia Pacific. TBS face parte din familia Time Warner, alături de Warner Bros. şi HBO şi operează 180 de posturi de televiziune, 32 de branduri în 37 de limbi, în mai mult de 200 de ţări. Turner Broadcasting este o companie Time Warner.

Regia: Igor Cobileanski, Bogdan Mirică Cu: Şerban Pavlu, Dorel Vişan, Gabriel Spahiu, Andi Vasluianu, Diana Cavallioti, Doru Ana, Andreea Vasile, Maria Obretin, Sergiu Costache, Dan Hurduc, Gabriel Huian, Sorin Cociş, Ştefan Velniciuc, Mădălina Craiu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus