octombrie 2019
Uitasem
Pe 02 şi 16 noiembrie 2019, la spaţiul POINT din Bucureşti, ora 20, are loc premiera unui spectacol de teatru inspirat din cazul real al unui tânăr din Galaţi izolat de mama sa într-un garaj şi crescut să creadă că este reîncarnarea lui Iisus Hristos, ştire care a făcut înconjurul televiziunilor în 2007-2008. Uitasem este scris şi regizat de Gabriel Sandu, iar din distribuţie fac parte actorii Nicholas Caţianis, Edith Alibec, iar Andrei Raicu asigură muzica live.


Spectacolul, un coming of age între Galaţi-Berlin-Bucureşti, ficţionalizează viaţa băiatului după vârsta de 12 ani, când află că este doar un om ca toţi ceilalţi. Gabriel Sandu a scris şi regizat o poveste despre memorie şi afecţiune, despre lucruri pe care le credem uitate, dar care ne urmăresc mereu.

Uitasem este o poveste despre nevoia noastră de a fi însemnaţi, despre mesianismul mic de zi cu zi, despre ce rămâne în urma primei iubiri, despre puterea proiecţiilor celorlalţi asupra vieţii noastre.

Textul a câştigat unul din premiile competiţiei de dramaturgie Focus Drama 2018.

Bilete: https://eventbook.ro/theater/bilete-uitasem


Fragment din Uitasem de Gabriel Sandu








*****
Gabriel Sandu este un dramaturg, jurnalist şi regizor român, doctorand al Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj. O parte considerabilă dintre piesele de teatru pe care le-a scris se bazează pe subiecte investigate anterior în munca sa de jurnalist. Piesa Tatăl meu, preotul, inspirată de cazul real al unui preot care milita împotriva homosexualilor, în timp ce propriul său fiu este gay, a fost montată de două ori, întâi la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, în regia Letei Popescu şi la Teatrul Apollo111, în regia Elenei Morar, spectacol selectat şi în cadrul Festivalului Naţional de Teatru 2018. Textul a fost publicat pe LiterNet şi se poate citi şi descărca gratuit aici. În 2018, Gabriel a câştigat Marele Premiu pentru textul Iulia, biata de ea la festivalul de Monodrame de la Bacău.

Nicholas Caţianis, actor al Teatrului "Maria Filotti" Brăila, este cunoscut publicului pentru rolurile din spectacole precum Bucureşti. Instalaţie umană, regia Radu Nica, sau Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba, regizat de Eugen Jebeleanu. În 2016 a fost selectat în programul 10 pentru film din cadrul TIFF, iar în 2015 a câştigat premiul pentru cel mai bun actor la Gala HOP a Tânărului Actor.

Edith Alibec a absolvit şcoala de actorie Athanor Akademie din Germania (2015), sub îndrumarea lui David Esrig. A produs şi a jucat în one woman show-ul De ce fierbe copilul în mămăligă, după cartea cu acelaşi nume a Aglajei Veteranyi, cu care a câştigat toate cele trei premii, inclusiv trofeul, celei mai mari competiţii de monodrame din România, Bacău Monofest 2018. Spectacolul este jucat în numeroase oraşe ale lumii, de la Zurich la New York şi beneficiază de o microstagiune la Gate Theatre din Londra, primită foarte bine de critici. În 2018 este distribuită într-unul din rolurile ultimului film regizat de Cristi Puiu, iar din 2019 joacă alături de Judith State şi Istvan Teglas în ANABY, producţie a spaţiului POINT Bucureşti.

***^^^***
Distribuţie: Nicholas Caţianis, Edith Alibec, Andrei Raicu (muzică live)
Scenografie: Andra Manea / Sound design: Andrei Raicu / Video: Ana Cârlan / Light design: Dragoş Petrişor / Ilustraţii: Andrei Popa
Text şi regie: Gabriel Sandu
Intrare: 35 lei
Parteneri Media: VICE România, Scena9, Decât o Revistă, Libertatea, TANĂNANA

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţări.
De: Gabriel Sandu Regia: Gabriel Sandu Cu: Nicholas Caţianis, Edith Alibec & Andrei Raicu (muzica live)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus