martie 2020
Festivalul TIFF 2020
Festivalul Internaţional de Film Transilvania continuă înscrierile pentru noua ediţie a Transilvania Pitch Stop (TPS), cel mai amplu program dedicat industriei de film la TIFF, până pe 31 martie 2020.

Echipa festivalului lucrează intens pentru următoarea ediţie, a 19-a, în speranţa că ea se va putea desfăşura în perioada anunţată: 29 mai - 7 iunie 2020. În funcţie de evoluţia epidemiei în ţară, o decizie privind posibilele date alternative va fi luată în luna aprilie 2020. Între timp, filme bune şi un strop din spiritul TIFF se găsesc pe TIFF Unlimited, platforma de streaming a festivalului.

Cineaştii aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj îşi pot depune proiectele până pe 31 martie 2020 atât pentru platforma internaţională de co-producţii, cât şi pentru workshop-ul de dezvoltare TPS.


Platforma internaţională de co-producţii

Timp de două zile, pe 5 şi 6 iunie 2020, 10 proiecte în dezvoltare semnate de cineaşti la primul sau al doilea lungmetraj, vor fi prezentate profesioniştilor din industrie (producători, distribuitori, agenţi de vânzări, reprezentanţi ai fondurilor de film etc.).
Ţările vizate în program sunt România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia şi Georgia.
Pentru a fi eligibil, fiecare proiect trebuie conceput, încă de la început, ca o co-producţie europeană - şi nu doar din punct de vedere financiar - între cel puţin două state membre ale Fondului Eurimages (în mod ideal, dar nu obligatoriu, între statele din ţările menţionate eligibile). Cel puţin 15% din bugetul filmului trebuie să fie asigurat deja.

Premiul cel mare, Eurimages Co-production Development Award, în valoare de 20.000 de euro, va fi acordat de un juriu internaţional format din experţi şi un reprezentant al Eurimages. Alte premii vor fi anunţate înainte de începerea ediţiei.
Regulamentul poate fi consultat aici.

Workshop de dezvoltare

Pentru workshop-ul TPS pot aplica exclusiv regizori din România şi Republica Moldova aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj. Între 1 şi 6 iunie 2020, regizorii şi producătorii a 5 proiecte selecţionate vor fi invitaţi la Cluj-Napoca, unde vor lua parte la un atelier-maraton de şase zile.
Împărţiţi în grupuri de lucru şi ghidaţi de trainerii şi experţii TPS, aceştia vor identifica idei eficiente de "vânzare" a proiectului în faţa unor potenţiali parteneri şi finanţatori şi îşi vor pregăti pitch-ul. De asemenea, vor primi consultanţă la nivel de scenariu şi structură dramaturgică.
Regulamentul se găseşte aici.

Înscrie un proiect

Detalii pe tiff.ro.
Pentru informaţii suplimentare: [email protected].

Deadline extins pentru Bursa Alex. Leo Şerban - 27 martie 2020



Descarcă broşura şi programul TIFF 2020 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus