aprilie 2020
Festivalul de Film Documentar One World România, 2020
În această perioadă ar fi trebuit să demarăm cea de a 6-a ediţie a programului KineDok Romania şi să organizăm proiecţii de film documentar în mai multe oraşe din ţară. Din cauza circumstanţelor extraordinare în care ne aflăm şi pentru că e bine să stăm acasă, ediţia 2020 va fi decalată, fiind programată să înceapă din a doua jumătate a anului. Pentru ca aşteptarea să fie mai uşoară, One World Romania şi partenerii KineDok din cele 6 ţări pun la dispoziţie un voucher pentru a viziona online gratuit 17 filme din catalogul ediţiilor trecute.

Intră pe site-ul www.kinedok.net până pe 30 de aprilie 2020 şi foloseşte codul Kine2019_Dok2020 pentru a vedea câteva dintre cele mai îndrăgite documentare din ultimii ani.


Puteţi explora standardele contemporane de normalitate în Un film autist normal - un documentar candid, câştigător la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Jihlava 2016 şi câştigătorul trofeului One World Romania 10 în 2017, iar cei pasionaţi de istorie sunt invitaţi să descifreze necunoscutele trecutului comunist şi cum el încă ne influenţează prezentul în documentarul Bestia e încă vie, care a fost prezentat în numeroase festivaluri precum IDFA şi ZagrebDox 2016.

Deşi evenimentele sportive au fost anulate, puteţi încă urmări sporturile preferate în documentare precum Roboţelul de aur - povestea fascinantei Steluţa Duţă, o boxeriţă de 32 de ani, care în ciuda unei copilării violente a ajuns multiplă campioană europeană şi mondială. În acelaşi timp amatorii de muzică se pot delecta cu filmul Ceaţă peste râu, ce urmăreşte trei cântăreţi de jazz extraordinari care se confruntă cu îmbătrânirea şi, implicit, pierderea faimei de odinioară. Un documentar care are o mare relevanţă în perioada aceasta este şi Sfârşitul lumii, nu pentru că ar anunţa cu adevărat sfârşitul lumii, ci pentru că arată cum conexiunea umană chiar şi de la distanţă ne poate salva de la izolare şi singurătate.


KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfăşurându-se concomitent în 7 ţări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociaţia One World Romania în strâns parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Documentar şi Drepturile Omului - One World Romania. Proiectul aduce în atenţia publicului românesc filme documentare creative, autohtone şi internaţionale, în marea lor majoritate inaccesibile publicului în afara proiectului şi a celorlalte programe ale Asociaţiei One World Romania. Fiecare din ţările participante contribuie cu documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de spaţii din toate cele 7 teritorii, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus