aprilie 2020
Astra Film Cinema
Astra Film vine în întâmpinarea publicului de acasă, trecând din sala de cinema în spaţiul online,  difuzând filme de nonficţiune premiate din întreaga lume.

În această experienţă colectivă, filmul creează şi menţine legături puternice între oameni, indiferent de locaţie şi de situaţie, făcându-ne să ne concentrăm atenţia asupra diversităţii şi complexităţii culturale şi asupra esenţialelor valori şi principii umane, recunoscând din nou semnificaţia solidarităţii.

Filmele din programul Astra Film Online vor putea fi vizionate pe site-ul festivalului- https://www.astrafilm.ro/online şi pe paginile noastre de Facebook. Vă vom ţine la curent în mod constant cu programul pe site-ul festivalului şi pe LiterNet - http://www.astrafilm.ro

Vom începe joi, 23 aprilie 2020, la ora 19, cu difuzarea filmului Transalpina - Drumul Regilor, în regia lui Dumitru Budrala, în PREMIERĂ pe canalul de Youtube:


Într-o transpunere cinematografică sublimă, regizorul scoate la suprafaţă poveştile ascunse de miturile locurilor, trecând în afara faptelor şi datelor consemnate cronologic, revelând schimbările vremurilor, dar reuşind să păstreze spiritul acestora.

Filmul a fost lansat cu ocazia centenarului României în cadrul Astra Film Festival, iar la proiecţiile speciale care au avut loc în prezenţa regizorului în localităţile Transalpinei, la Sibiu, Săliştea Sibiului, Şugag, Novacii Gorjului şi la Mănăstirea Oaşa, sălile au fost arhipline iar spectatorii s-au lăsat conduşi de emoţii pe drumul tainic al legendelor din spatele filonului istoric.

Programul filmelor Astra Film Online în perioada 24-26 aprilie 2020:

Vineri, 24 aprilie, orele 19:00 şi 22:00
Matthew's Laws/ Marc Schmidt/ Olanda/2012/72 min
 
Sâmbătă, 25 aprilie, orele 19:00 şi 22:00
MARMATO/ Mark Grieco/USA, Columbia/2014/88 min
 
Duminică, 26 aprilie 2020, orele 19:00 şi 22:00
Dancing alone/Biene Pilavci/Germania/2012/98 min

În continuare, în fiecare săptămână, Astra Film Online vă va da întâlnire cu experienţe cinematografice veritabile.

"Astra Film mulţumeşte regizorilor care şi-au arătat susţinerea faţă de iniţiativa noastră de a redifuza în online filme remarcabile din întreaga lume. De asemenea, pentru publicul tânăr de acasă avem în pregătire un program special cu filme de la Astra Film Junior.", declară directorul festivalului Dumitru Budrala.

Rămâneţi conectaţi la Astra Film Online.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus